Piątek
10.11.2017
nr 314 (4485 )
ISSN 1734-6827

Przepisy kulinarne



Temat: Smak miesa

Autor: Kresy  godzina: 21:11
Szanowni Panowie ! Temat jest poważny ze względu na to , że wszyscy tu obecni spożywamy mięso. Ważny - dla naszego i naszych bliskich zdrowia . "Zwierzęta się wypasają ; człowiek je ; ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" - aforyzm Anthelme Brillat-Savarin . Domyślam się , że chcemy być postrzegani jako ludzie inteligentni . Panie Stanisławie Pawluk - dlaczego obielenie sztuki przed dojrzewaniem w temperaturze 2 stopnie C.jest błędem? Panie Desperado - co jest głupiego w zadanych pytaniach ? Jest Pan fachowcem w dziedzinie obróbki i przetwarzania mięsa - (tego się domyślam). Proszę podzielić się swoim doświadczeniem i wiedzą . Na naukę nigdy nie jest za późno ! Tak mówią .... Db.