Piątek
11.04.2008nr 102 (0985 ) ISSN 1734-6827 Hyde Park Corner Temat: ????!!!!!???? (NOWY TEMAT) Autor: whitetail godzina: 13:04 ????!!!!! (youtube.com/watch?v=fgx1_0atVu8) Autor: FranekS godzina: 13:44 No to Jańcio i Miruś mieli smaczną pieczeń "latoś" na Wielkanoc.A i jak medalin zrobili , to też parę pln'ów wpadło "bokiem". Przepis na pieczeń z głuszca: "Po zabiciu powiesić trzeba na kilka dni w chłodnym i przewiewnym miejscu. Po okresie dojrzewania, ptaki należy oskubać, opalić, wypatroszyć, umyć, odciąć szyję i skrzydła (starsze ptaki sparzyć wrzącym bajcem przygotowanym z wina, octu, obranej i pokrajanej cebuli oraz przypraw), pozostawić w marynacie w chłodnym miejscu na trzy dni. Następnie wyjąć, osuszyć, natrzeć przyprawami,naszpikować gęsto cienkimi paskami słoniny o długości 3 - 4 cm. Przewleka się słoninę przez skórę w ten sposób aby widoczna była z obu końców. Potem polać tłuszczem, zrumienić, skropić marynatą i piec do miękkości. Po upieczeniu wyjąć, pokrajać na porcje tak aby w każdej porcji było po kawałku nóżki i piersi, ułożyć na półmisku, polać odtłuszczonym i doprawionym sosem. Pozostały sos podać w sosierce. Podawać z frytkami i kopotem." O mlasku , mlasku.... Autor: omyk84 godzina: 13:59 Piekny. Pewnie ostatni w Polsce. Dlaczego taki nieostrozny? Autor: Bajron godzina: 14:19 Pewnie to nie w polsce. Jak pracowalem w Szwecji w lasach to widok takiego głuszca był czyms normalnym. Kilka niestety potrąciłem samochodem i trzeba było zjeść aby się mięso nie zmarnowało. Niestety nie były zrobione wg przepisu kol. FrankaS. Darz Bór Autor: Łabędź godzina: 15:16 Temat bomba!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! |