Niedziela
17.12.2017
nr 351 (4522 )
ISSN 1734-6827

Hyde Park Corner



Temat: Nietypowy klient

Autor: wiadomożeZOMO  godzina: 07:15
Zenek pisywał na tym forum. Aktualnie tylko czyta i przygotowuje nowy nick. ;-) Ps. Interesuje mnie, co w święta będzie na stole ekocwanych? Szyneczka z prosiaczka kupiona w biedronce w vacum po wcześniejszym mocnym nastrzyku? Prosiaczek wcześniej przez całe 3.5 m-ca swego życia stał na betonie, jadł mieszanki sterydowe wspomagane antybiotykami, by następnie przejechać w towarzystwie sióstr i braci do oddalonej o 150 km ubojni, w której po wcześniejszym porażeniu prądem dostanie humanitarne kucie na lewą tętnicę szyjną. Przenośnik hakowy przetransportuje żywe jeszcze zwierzę do parzelnika, w którym w temperaturze niemal wrzenia dokona żywota. Nie jedzą ekokombinatorzy wieprzowiny? To może coś o drobiu ze szczególnym podkreśleniem sposobów tuczenia gęsi i kaczek? Wiem, wiem - za to wam nie płacą, ale za likwidację hodowli zwierząt futerkowych już tak. Utylizacja odpadów poubojowych wyżej wymienionych zwierzątek będzie Polskę kosztowała setki milionów zł. rocznie, a robić to będą Niemcy. Z tego prosty wniosek: Ratowanie młodszych braci futerkowych odbywa się za euro, a nie za ruble, jak w przypadku drzew na wschodzie kraju. Wesołych Świąt "bracia" ekokombinatorzy. ;-) przy stołach suto zastawionych rzepą, marchwią i kartoflami. Nie zapomnijcie o snopku siana pod obrusem. Nie proponuję sieczki w menu, bo ta niech zostanie tam, gdzie jest - między waszymi uszkami.

Autor: Anschutz  godzina: 21:10
Onie jedza kiełbase ze szpinaku i karpie sojowe