Wtorek
12.02.2019
nr 043 (4944 )
ISSN 1734-6827

Hyde Park Corner



Temat: Niemieckie krowy

Autor: narzynacz  godzina: 06:30
https://nczas.com/2019/02/12/tylko-u-nas-tvn-walczy-z-polska-wolowina-na-zlecenie-amerykanow-przypadki-sprzedawania-do-rzezni-umierajacych-krow-zdarzaja-sie-wszedzie-ale-tylko-o-polsce-jest-glosno/ o tam eksperci od teorii spiskowych? taki głos w dyskusji

Autor: 28rafal  godzina: 06:37
narzynacz,,,, zje cuchnącą padlinę pod warunkiem,,,,,że będzie jadł w ciszy i ciemności..

Autor: Alej.....  godzina: 07:33
To wszystko każe nam powiedzieć mocno i stanowczo: padlinowym skrytożercom mówimy NIE!

Autor: WIARUS  godzina: 08:26
Nie należy bezkrytycznie wierzyć we wszystko co napiszą, zapiszą, sfotografują i sfilmują. Przykład: - Czy Unia chce "wcisnąć" Polsce "naszprycowane" krowy? Kolejna fałszywa informacja - Konkret24 (dziennik.lowiecki.plhttps://konkret24.tvn24.pl/polska,108/czy-unia-chce-wcisnac-polsce-naszprycowane-krowy-kolejna-falszywa-informacja,908076.html)

Autor: narzynacz  godzina: 08:40
Rafał w dzisiejszych czasach aby wiedzieć co się je trzeba jeszcze myśleć i czytać....etykiety też jak nazwać dzika strzelonego w nocy podniesione o ranem który zdycha 3 godziny ? padlina czy Prima sort ?

Autor: 28rafal  godzina: 09:11
narzynacz,,,,Ty ciągle nie łapiesz o co chodzi? Media (wolne jeszcze) pokazały polskie realia. Ty zamiast zareagować jak normalny człowiek,,,oburzeniem,,,obrzydzeniem i chęcią ukarania winnych, zachowujesz się jak pisoanormalny osobnik. Jesteś oburzony ale tym, że pokazali,,,po co pokazali,,,komu to było potrzebne?? Kiedy dostałeś po uszach od forumowych antypadlinożerców, zaczynasz przekonywać, że Niemcy,,Francuzi,,,Cały Świat je ze smakiem padlinę a zabrania tych smakołyków Prawdziwym Polakom. Jeśli chodzi o dzika,,, kupując ryby w markecie pomyśl kiedy zdechły,,ich się nie zabija.

Autor: Stetu  godzina: 10:46
28rafał No wlaśnie, 10/10 Okazuje się jednak, że każdy temat może być relatywizowany i upolityczniony. PO CO?

Autor: narzynacz  godzina: 11:31
dlaczego piszes: Polskie realia. to są realia światowe naprawdę jesteś aż taki naiwny że Niemiec jak mu krowa zdycha nie wali jej w łeb tylko robi alarm i powiadamia weta i media? NIEMIECKĄ uczciwość to widać na przykładzie ich samochodów w USA są takie wielkie parkingi zlokalizowane na pustyni gd@ie stoi dziesiątki tys. nowych samochodów bo niemiaszki fałszowali wyniki emisj ...gdzieś koło 7 miliardów yewro wydali na skup praktycznie nowych aut jak to leciało. przewaga dzięki technice czy das auto u nas coś brali z powrotem ? może w Lidlu ? jakość produktów czy surowców na niemiecki rynek ciasta z masłem u nas utwardzony tłuszcz palmowy .....kogo to obchodzi .przecież to trzeba czytać małym drukiem

Autor: 28rafal  godzina: 14:33
narzynacz ,,,,a nas g,, obchodzi co jedzą Niemcy. Obchodzi nas tylko to aby swoimi przysmakami nie częstowali nas za zgodą pisobolszewsich,,nieudolnych służb. A tu info dla Ciebie. JAK ROZPOZNAĆ, ŻE KTOŚ Z BLISKICH ZNAJDUJE SIĘ POD WPŁYWEM SEKTY Za sekty (grupy destrukcyjne) należy uznać grupy, które: Mają charakter totalny. Liderzy grupy przypisują sobie absolutny autorytet i prawo ingerowania we wszystkie dziedziny życia swoich członków, nawet te najbardziej intymne. Pozyskują nowych członków uciekając się do najróżniejszych podstępów i kłamstw, zatajając istotne informacje o działaniu grupy, jej celach i doktrynie. Uzależniają uczestników psychicznie i ekonomicznie za pomocą technik (psycho)manipulacji – wywierają niekorzystny wpływ na rozwój psychiczny adepta i jego relacje społeczne (np.: zerwanie więzi z najbliższymi, porzucenie pracy lub studiów). Posiadają charakter kultowy w szerokim rozumieniu, niekoniecznie religijnym. Może to być kult osoby, energii, zdrowia, pieniędzy, sukcesu itp. Wytwarzają ostry podział rzeczywistości na to co „dobre”, czyli związane z grupą i „zagrażające”, odnoszące się do świata zewnętrznego (biało-czarna wizja rzeczywistości). Wpajają swoim członkom przekonanie o elitarności ruchu i niechęć do dialogu światopoglądowego. Spełnienie przez grupę wyżej wymienionych kryteriów może być podstawą do zakwalifikowania jej jako grupy destrukcyjnej stanowiącej potencjalnie zagrożenie dla jednostki i społeczeństwa.

Autor: Lesław  godzina: 14:46
Normalnie niektórzy maja problem z samodzielnym myśleniem, wyciąganiem wniosków ...

Autor: 28rafal  godzina: 14:59
Lesław ,,,,mów! z czym masz problem?

Autor: Stetu  godzina: 15:20
Ja wniosek mam jeden. Nie zycze sobie zeby takie k...wy, sprzedawały mi zaropiałą padlinę jako pełnowartościowy produkt!!! Co jedzą NIEMCY mam gdzieś !

Autor: narzynacz  godzina: 16:29
widziałem taką renomowaną cukiernie gdzie tłuszcz na który smaży się pączk po wielokrotnym przepaleniu / na cieście jest mąką która się fajczy i opada w postaci smoły/ ląduje raz w tygodniu w plastikowej beczce gdzie po wystudzeniu trafia do ciasta drożdżowego .smoła tyle że tłusta . nie wyczujesz następnie stada nieświadomych ludzi zachwycają się " bułką maślaną. bez grama masła na przepalonym syfie trans kruszonka syf .najgorsza margaryna i mąką bułką z makiem . zwroty towaru. bezy. ciasta itp .wszystko trafia do suszarni i suszone jest na wióry. zostaje to rozdrobnione do konsystencji pyłu i jako masa trafia do masy makowej gdzie jest wypełniaczem. samego maku masz 25 % . reszta to kaloryczny syf . suszone zlewki jak dla świń śmietana ....90 % tzw śmietan to zamiennik .to tłuszcz roślinny z dodatkiem sproszkowanych odpadów typu serwatka i cukry .Ale ładnie wygląda fajnie się ubija itp nie chce mi się pisać. większość z was jest BEZBRONNA bo nie wie jak to wygląda a nie ma żadnej wiedzy żeby się nad tym zastanowić a ty mi tu wyskakujesz z rewelacją że krowa która ledwo stoi została zmielona.......normalnie rewelacja ja drożdżówki nie jem od wielu lat chyba że sam coś zrobię a gdzie reszta ? wędliny. jeszcze na etapie przedbojowym co się dzieje z antybiotykami i paszą

Autor: narzynacz  godzina: 16:34
chleb to samo .większośc ma 20 % dodatek statego chleba .zwroty się suszy i mieli .środek do prztwarzania mąki zrobi reszte noc jest długa .papier przyjemnie wszystko .

Autor: narzynacz  godzina: 16:42
parówki wieprzowe -cielęce / 4 % cielęciny rwane mechanicznie / 80 % surowca na 100 g wyrobu . reszta to wypełniacz i chemia ale normy i procedury zachowane .wolał bym Carpaccio z chorej i lekko śmierdzącej krowy niż jeść zdrową krowę opakowaną w plastik i przerobioną na wyroby .... mikro plastik ma w odchodach praktycznie każdy ..... można do rana .... jest afera krowa zdycha i ją zjedli .

Autor: 28rafal  godzina: 17:02
Taki syf to tylko w Afryce. My tam nie jadamy. Nasze maślane bułeczki pieczone są w cieniu katedr,,a ciasteczka z kremem świętymi się stały. Tak więc nie strasz murzyńskim żarciem a zacznij jeść polskie,,, przyrządzane z wiarą i miłością.

Autor: narzynacz  godzina: 17:41
napisze Ci tak byłeś dymany.jesreś dymany .będziesz dyman

Autor: Stetu  godzina: 17:43
No miala być dobra zmiana?

Autor: WIARUS  godzina: 18:18
Tego nie jedajcie po podgrzaniu (dziennik.lowiecki.plhttps://www.msn.com/pl-pl/kuchnia/wiadomosci-o-zywieniu/tych-rzeczy-nigdy-nie-powinni%c5%9bmy-podgrzewa%c4%87/ss-AAfEYNA?li=BBr5CAq&fullscreen=true) ale z tym to już można poszaleć (dziennik.lowiecki.plhttps://www.msn.com/pl-pl/kuchnia/wiadomosci-o-zywieniu/p%c4%85czkowe-szale%c5%84stwo-na-starych-zdj%c4%99ciach/ss-BBThhQB?fullscreen=true&li=BBr5CAq) Już niedługo ;-)))

Autor: narzynacz  godzina: 19:34
nie będzie dobrej zmiany w diecie bo ludzie to lenie i wolą gotowe bez zastanawiania się co jedzą bo przecież nie widać. a jak nie widać to znaczy że nie ma świat jest ciekawszy niż gotowanie w domu . w Dreźnie mają taki regionalny przysmak rozprowadzamy przez Lidla czy Kaufland z okazji Bożego Narodzenia coś podobne do keksu z rodzynkami i skórką pomarańczy sęk w tym że niemry nie pieką tylko wolą gotowe i aby sprostać zamówioną fabryki pieką już w maju na 3 zmiany po 3 tony ciasta na zmianę . myślałem że mrożą a tam dosypują garsteczke jakiegoś syfu na 250 kg. ciasta a teraz pomyśl jaka to jest siła że tyle miesięcy taka ilość pożywki jakim jest ciasto nie pleśnieje i jest jadalne nawet cukier puder mieszają z jakimś G.....aby się nie brylił i nie podchodził wilgocią .ciasto po 6 miesiącach w lodówce wygląda jak wczorajsze a teraz pomyśl o swoich bebechach co to z nimi robi coś co nie pozwala pleśnieć czy psuć się takiej ilości produktu na przestrzeni np lat 30 . ale jest afera bo krowa ledwo stała jak dostała w łeb wymieszaj jajka z wodą .cukrem i mąką postaw na parapecie czekaj tydzień A w marketach to samo rok czasu stoi i się nie rusza

Autor: Stetu  godzina: 21:11
To wychodzi na to, że muszę sobie krowe sam wyhodować żeby bezpiecznie jeść?