Poniedziałek
19.08.2019
nr 231 (5132 )
ISSN 1734-6827

Hyde Park Corner



Temat: Puszka truje

Autor: xMateusz  godzina: 06:25
WIARUS! Nie puszka truje ale jej zawartość! Każdy rozsądny robi konserwy we własnym zakresie i wówczas ma 100% mięsa w mięsie a nie jak to opisywał i pokazywał tutaj Stanisław Pawluk zaledwie 40% mięsa a reszta nikt nie wie co!

Autor: WIARUS  godzina: 08:03
A o czym mówił rolnik w sejmie? Pewnie jeszcze oczu nie przetarłeś, tekstu nie zrozumiałeś a już wklepałeś insynuację wobec mnie! Ogarnij się i jeszcze raz przeczytaj ze zrozumieniem to co zacytowałem z artykułu i jeszcze raz cały artykuł! Jest tam coś o pustej puszce czy o jej zawartości i sytuacji w której to omawiano?

Autor: marcineknun  godzina: 09:22
x Mateusz ,ale poleciałeś z fantazja i to sam o sobie uhhahahah nie wstyd Tobie takie kabarety wyczyniać ? Sama puszka truje ,metalowy syf przechodzi do jedzenia, tylko desperaci na froncie jedzą taką trującą karmę i zwierzęta ,choć mi ich szkoda :) Autorytet żywieniowy uhahahahah. Bisfenol rozwalia w pył. Pozdrawiam DB

Autor: marcineknun  godzina: 18:25
A owoce w puszkach to dopiero tragedia,żywieniowa ,nie dość ,że cukier a nie erytrytor to jeszcze ta trująca metalowa tania ,śmiercionośna puszka to dopiero żyły i organizm rozwala.Tylko jedyny zdrowy sposób to przechowywanie owoców w formie zamrożonej. ale na szczęście zero zainteresowania brawo wy wreszcie powoli zmieniamy nawyki żywieniowe ,ze starych ubecko bierutowskich na zdrowe. ERYTRYTOR mówi coś ??? chyba nie, ale pucha i biały cukier widać tak :) Pozdrawiam kolegów

Autor: Opechancanough  godzina: 18:30
E tam, a mnie sie podoba. Mozna tyle produktow zrobic organic bez chemii, samemu i z przyjemnoscia. Brakuje jednak instrukcji - nauczyciela, co kupic, jak zrobic, by bylo bezpieczne.

Autor: marcineknun  godzina: 18:38
Tobie to wszystko się podoba co szkodzi od picia po eksterminacje Indian. My nie chcemy świńskiego jedzenia idz do MC Donaldsa taka sama jakość jak z puszki.Nauczycieli masz w necie umiesz szukać o PZŁ to sobie o puszkach poczytaj!!! CYT,,- Warzywa konserwowe z puszek to niestety bardzo wątpliwej jakości witaminy i minerały oraz inne substancje odżywcze. Kompromisem w okresie poza sezonowym może być sięganie po produkty w szklanych słoiczkach, najlepiej własnej produkcji, ewentualnie sklepowe – dodaje Agnieszka Biernat, dietetyk.,, a cukier to BIAŁA ŚMIERĆ DB

Autor: Stanisław Pawluk  godzina: 18:52
Prawdziwym zabójstwem jest powszechna folia a nie puszki. Na domiar złego folia występuje nagminnie na każdym kroku a po żywność w puszkach (zdrowo przechowywaną) sięgamy rzadko. Nuncjusze internetowego hejtu niestety są zbyt niedoświadczeni, mało inteligentni albo z innych powodów nie dostrzegają niebezpieczeństwa jakie niesie powszechnie stosowana folia! Niestety nie jest prawdą, że metal przedostaje się do żywności. Równie dobrze można pisać, że szkło ze słoików przedostaje się do zawartości wewnątrz i zalecać aby jedząc nie pokaleczyć sobie języka. Jeśli żelazo przenika do zawartości - jedzcie puszki nie będziecie musieli kupować żelaza w aptece. Czysty zysk!

Autor: marcineknun  godzina: 19:00
Czyli kupujemy puchy , aby dostarczyć żelaza ,choć ostatnio ktoś polecał lizanie brony, sam nie wiem czym się truć puszka plus cukier to dopiero bierutowska bomba !!!!!!!!!!!!!!!!!! Szkło to najzdrowszy ,,przechowywacz,, żywności nie licząc mrożenia . Epoka starych bierutowskich piewców puszek powoli mija . Biała śmierć niech zostanie z Tobą. Pozdrowionka :)

Autor: marcineknun  godzina: 19:11
CYT,,Jeśli zastanawialiście się kiedyś, czy jedzenie z puszki jest zdrowe, to zapewne nie bez powodu. Historia konserw ma ponad 200 lat i sięga wojen napoleońskich, kiedy szukano nowego sposobu aprowizacji żywności dla żołnierzy. Dziś puszki z jedzeniem mają swoje miejsce zarówno w koszarach, jak i zwykłych domach. Lepiej jednak, by pozostały domeną wojskowych kantyn. BPA – trucizna obecna w puszkach Bisfenol A jest związkiem chemicznym wykorzystywanym do produkowania tworzyw sztucznych czy żywic epoksydowych, używanych do produkcji puszek konserwowych. BPA jest dobrze znany jako szkodliwy związek, mający wpływ na ludzkie zdrowie. Spożyty, jest metabolizowany w wątrobie, gdzie tworzy glukuronid bisfenolu A i jest wydalany z moczem. Jednak zanim to się stanie, oddziałuje z receptorami estrogenu – hormonu płciowego. Udowodniono, że BPA jest odpowiedzialny za zaburzenia endokrynologiczne, takie jak: niepłodność (obu płci), przedwczesne dojrzewanie, nowotwory hormonozależne (rak piersi, gruczołu krokowego) oraz zaburzenia metaboliczne (otyłość, cukrzyca, nadciśnienie, a także zespół policystycznych jajników). Według nowych badań największe stężenia BPA zaobserwowano w konserwach zawierających zupy i makarony. Obserwacje przeprowadzono na 7669 osobach w wieku od 6 lat, na podstawie obecności BPA w moczu. Zwiększenie ilości BPA było bezdyskusyjnie związane ze spożyciem konserwy. Jeden posiłek z produktem z puszki podnosił stężenie BPA w moczu o 24%, większa ilość konserw w posiłkach – o 54%. Natomiast jeśli była to zupa, stężenie wzrastało o 229%. Warzywa i owoce powodowały wzrost obecności BPA o 41%. Różnice w przenikaniu BPA do żywności wynikają najprawdopodobniej z techniki i czasu obróbki produktów Czy jedzenie z puszki jest zdrowe? Kilka lat temu spytałam mojej dietetyczki, czy mogę jeść produkty puszkowane. Przyznaję, że bardzo lubię pyszne rybki konserwowe i zdarzało mi się jeść trzy puszki tygodniowo. Dostałam jednak przykaz, aby ograniczyć ilość konserw w puszce do maksymalnie dwóch w miesiącu, ponieważ organizm musi mieć czas, żeby odtruć się ze szkodliwych substancji przenikających do konserwy. Niestety, wiele konserw, choć nie mówi się o tym głośno, jest szkodliwych przez sposób produkcji. Szczególnie groźne są dla matek w ciąży i małych dzieci. Miejmy nadzieję, że technika pójdzie do przodu, a producenci – po rozum do głowy. A Wy jecie konserwy? Jeśli tak, czy znaliście ich ciemną stronę? ,, GŁOSY FACHOWCÓW ,nie producentów. DB pozdrowionka :)

Autor: Stanisław Pawluk  godzina: 20:00
Nieświadomi, niedoinformowani, niedouczeni nuncjusze internetowego hejtu posługują się strzelając sobie w stopę np. takim cytatem: "Bisfenol A jest związkiem chemicznym wykorzystywanym do produkowania tworzyw sztucznych czy żywic epoksydowych, używanych do produkcji puszek konserwowych. BPA jest dobrze znany jako szkodliwy związek, mający wpływ na ludzkie zdrowie. Spożyty, jest metabolizowany w wątrobie, gdzie tworzy glukuronid bisfenolu A i jest wydalany z moczem. Jednak zanim to się stanie, oddziałuje z receptorami estrogenu – hormonu płciowego. Niby skąd taki nuncjusz hejtu ma wiedzieć, że to archaiczna teoria rodem z epoki kamienia łupanego. Chyba, że przełoży ją na produkcję folii w którą pakowane jest wszystko. I przez to mamy mniej dzieci a więcej internetowych hejterów.

Autor: marcineknun  godzina: 20:11
ni skąd domowy fachowiec , wie najlepiej Każdy mądry wykształcony osobnik wie ,że PUSZKI TRUJĄ ,w UNI zaraz będą zakazane ,a w połączeniu z białym cukrem to bomba , to wypowiedzi fachowców, dietetyków ,lekarzy a nie domowych heyterów przemysłu puszkowego. Zanim zostanie wydalony narobi w organizmie wiele szkód :) :) :) Pozdrawiam i życzę zdrowia bo w tym wypadku będzie potrzebne.