Środa
09.10.2019nr 282 (5183 ) ISSN 1734-6827 Hyde Park Corner Temat: Warto skosztowac. (NOWY TEMAT) Autor: Opechancanough godzina: 01:45 jedzenia po amerykansku, przepisy: 1. Hash Browns (dziennik.lowiecki.plhttps://youtu.be/7xDmCLP5mhY) 2. Classic Eggs Benedict (dziennik.lowiecki.plhttps://youtu.be/-HSISMCynKs) 3. American Pancakes (dziennik.lowiecki.plhttps://youtu.be/wiWB46xiIwU) 4. Scrambled eggs (dziennik.lowiecki.plhttps://youtu.be/kk7VZlIRRhk) Autor: Opechancanough godzina: 02:01 5. Classic waffles (dziennik.lowiecki.plhttps://youtu.be/aM3kVxSxF5s) 6. Sandwiches (dziennik.lowiecki.plhttps://youtu.be/FHQw1TpU6j8) 7. Breakfast sausage Patties (dziennik.lowiecki.plhttps://youtu.be/24hA3dD8SjM) Tak dla odmiany, proste i smaczne.Na zdrowie!☺👍 Autor: Opechancanough godzina: 02:07 I najwazniejsze 😀 Bacon (dziennik.lowiecki.plhttps://youtu.be/89KXnvSSN6Q) i Sausage (dziennik.lowiecki.plhttps://youtu.be/xWIQfw0F5YQ) Autor: Opechancanough godzina: 03:27 Wielu bez chleba nie potrafi zyc, wielu piecze ( ja tez), ale sprobujcie czegos innego na odmiane, cieplego, z maselkiem solonym czy ziolowym np. tego smakolyku. (dziennik.lowiecki.plhttps://youtu.be/mrp-HZQ3bX8) Czasami sie lenie i kupuje gotowe, ale taki cieplutki biscuit prosto z piekarnika na sniadanie jest wysmienity. ( nawet kupczy do podgrzania w piekarniku). Autor: Opechancanough godzina: 03:32 Nie wiem, czy zauwazyliscie, ze w kuchni amerykanskiej bardzo waznym przedmiotem - i to od czasow kolonialnych - jest przedmiot w Polsce nie doceniany. (dziennik.lowiecki.plhttps://youtu.be/UXCGiRsUwLQ) Teflony, miedziane patelnie podbijaja kuchnie! Autor: Pablo Jarzabek godzina: 08:39 Przyznam ze syrop klonowy to im sie udal dobry do nalesnikow choc nie wiem czy Kanadyjski nie lepszy tak jak boczek na jajecznice. Osobiscie wole placki ziemnaczane i nalesniki a jajka w Polsce lepsze od Amerykanskich. Co z tymi patelniami z zeliwa Towarzysz bedze smazyl uzywajac ogniska z patykow?😁 Autor: Opechancanough godzina: 08:56 Widze, ze nie miales doczynienia z amerykanskimi ranges i ovens, sa wieksze od polskich, a kucharzenie na nich to bajka. Zeliwna patelnia dluzej trzyma cieplo i lepiej na niej sie kucharzy, potrawa lepiej dochodzi. Ciekawe, czy brales kiedys kapiel w zeliwnej wannie. Mysle, ze w Polsce dominuje stal i plastics - polecam sprobuj a zrozumiesz roznice😉. Autor: Opechancanough godzina: 08:56 Widze, ze nie miales doczynienia z amerykanskimi ranges i ovens, sa wieksze od polskich, a kucharzenie na nich to bajka. Zeliwna patelnia dluzej trzyma cieplo i lepiej na niej sie kucharzy, potrawa lepiej dochodzi. Ciekawe, czy brales kiedys kapiel w zeliwnej wannie. Mysle, ze w Polsce dominuje stal i plastics - polecam sprobuj a zrozumiesz roznice😉. Autor: Pablo Jarzabek godzina: 10:06 E tam mam dwie francuskie patelnie i kuchenke z szklanym blatem, rozno, kuchenke mikrofalowa😴 . Co wazniejsze jak podrozuje komorka mie nie budzi a znalazlem fajny zegarek budzik Vulcain z mechanizmem V-11, cos pieknego.🤩😍 Musze sie nad tym powaznie 🤔 |