Środa
09.10.2019
nr 282 (5183 )
ISSN 1734-6827

Hyde Park Corner



Temat: Warto skosztowac.  (NOWY TEMAT)

Autor: Opechancanough  godzina: 01:45
jedzenia po amerykansku, przepisy: 1. Hash Browns (dziennik.lowiecki.plhttps://youtu.be/7xDmCLP5mhY) 2. Classic Eggs Benedict (dziennik.lowiecki.plhttps://youtu.be/-HSISMCynKs) 3. American Pancakes (dziennik.lowiecki.plhttps://youtu.be/wiWB46xiIwU) 4. Scrambled eggs (dziennik.lowiecki.plhttps://youtu.be/kk7VZlIRRhk)

Autor: Opechancanough  godzina: 02:01
5. Classic waffles (dziennik.lowiecki.plhttps://youtu.be/aM3kVxSxF5s) 6. Sandwiches (dziennik.lowiecki.plhttps://youtu.be/FHQw1TpU6j8) 7. Breakfast sausage Patties (dziennik.lowiecki.plhttps://youtu.be/24hA3dD8SjM) Tak dla odmiany, proste i smaczne.Na zdrowie!☺👍

Autor: Opechancanough  godzina: 02:07
I najwazniejsze 😀 Bacon (dziennik.lowiecki.plhttps://youtu.be/89KXnvSSN6Q) i Sausage (dziennik.lowiecki.plhttps://youtu.be/xWIQfw0F5YQ)

Autor: Opechancanough  godzina: 03:27
Wielu bez chleba nie potrafi zyc, wielu piecze ( ja tez), ale sprobujcie czegos innego na odmiane, cieplego, z maselkiem solonym czy ziolowym np. tego smakolyku. (dziennik.lowiecki.plhttps://youtu.be/mrp-HZQ3bX8) Czasami sie lenie i kupuje gotowe, ale taki cieplutki biscuit prosto z piekarnika na sniadanie jest wysmienity. ( nawet kupczy do podgrzania w piekarniku).

Autor: Opechancanough  godzina: 03:32
Nie wiem, czy zauwazyliscie, ze w kuchni amerykanskiej bardzo waznym przedmiotem - i to od czasow kolonialnych - jest przedmiot w Polsce nie doceniany. (dziennik.lowiecki.plhttps://youtu.be/UXCGiRsUwLQ) Teflony, miedziane patelnie podbijaja kuchnie!

Autor: Pablo Jarzabek  godzina: 08:39
Przyznam ze syrop klonowy to im sie udal dobry do nalesnikow choc nie wiem czy Kanadyjski nie lepszy tak jak boczek na jajecznice. Osobiscie wole placki ziemnaczane i nalesniki a jajka w Polsce lepsze od Amerykanskich. Co z tymi patelniami z zeliwa Towarzysz bedze smazyl uzywajac ogniska z patykow?😁

Autor: Opechancanough  godzina: 08:56
Widze, ze nie miales doczynienia z amerykanskimi ranges i ovens, sa wieksze od polskich, a kucharzenie na nich to bajka. Zeliwna patelnia dluzej trzyma cieplo i lepiej na niej sie kucharzy, potrawa lepiej dochodzi. Ciekawe, czy brales kiedys kapiel w zeliwnej wannie. Mysle, ze w Polsce dominuje stal i plastics - polecam sprobuj a zrozumiesz roznice😉.

Autor: Opechancanough  godzina: 08:56
Widze, ze nie miales doczynienia z amerykanskimi ranges i ovens, sa wieksze od polskich, a kucharzenie na nich to bajka. Zeliwna patelnia dluzej trzyma cieplo i lepiej na niej sie kucharzy, potrawa lepiej dochodzi. Ciekawe, czy brales kiedys kapiel w zeliwnej wannie. Mysle, ze w Polsce dominuje stal i plastics - polecam sprobuj a zrozumiesz roznice😉.

Autor: Pablo Jarzabek  godzina: 10:06
E tam mam dwie francuskie patelnie i kuchenke z szklanym blatem, rozno, kuchenke mikrofalowa😴 . Co wazniejsze jak podrozuje komorka mie nie budzi a znalazlem fajny zegarek budzik Vulcain z mechanizmem V-11, cos pieknego.🤩😍 Musze sie nad tym powaznie 🤔