![]() |
Środa
09.11.2005nr 101 (0101 ) ISSN 1734-6827 Przepisy kulinarne Temat: Pigwówka Autor: mariusz34 godzina: 11:59 Dzięki za odzew - będę próbować! ad.Desperado - nalewka, którą piłem była raczej z tych słodzonych ale Twoja propozycja wydaje się też godna uwagi! Autor: Desperado godzina: 16:39 Jeśli chodzi o mocne alkohole to ja zdecydowanie wolę te wytrawne. I pod tym kątem zrobiłem tą o której pisałem. POZDR..... Autor: Regan godzina: 18:31 A ja również polecam pigwówkę robię tak: zalewam pokrojone wypestkowane owoce spirytusem ok 1l 70% i leży to ok 1 m-ca Przecedzam wszystko a potem dodaje rozpuszczony w wodzie miód - mniej więcej żeby nalewka a miała ok 45% mocy i to wszystko sobie leżakuje - jak długo hmm |