Środa
09.11.2005
nr 101 (0101 )
ISSN 1734-6827

Przepisy kulinarne



Temat: Pigwówka

Autor: mariusz34  godzina: 11:59
Dzięki za odzew - będę próbować! ad.Desperado - nalewka, którą piłem była raczej z tych słodzonych ale Twoja propozycja wydaje się też godna uwagi!

Autor: Desperado  godzina: 16:39
Jeśli chodzi o mocne alkohole to ja zdecydowanie wolę te wytrawne. I pod tym kątem zrobiłem tą o której pisałem. POZDR.....

Autor: Regan  godzina: 18:31
A ja również polecam pigwówkę robię tak: zalewam pokrojone wypestkowane owoce spirytusem ok 1l 70% i leży to ok 1 m-ca Przecedzam wszystko a potem dodaje rozpuszczony w wodzie miód - mniej więcej żeby nalewka a miała ok 45% mocy i to wszystko sobie leżakuje - jak długo hmm