Poniedziałek
04.08.2008
nr 217 (1100 )
ISSN 1734-6827

Przepisy kulinarne



Temat: Orzechówka - OK. Ale co dalej?  (NOWY TEMAT)

Autor: przemus401  godzina: 19:20
Koledzy...tylko nie rechoczcie zbyt głośno... Moja Kobitka mocno mnie wspiera w produkcji nalewek. Zarówno własną pracą, jak i zrozumieniem, ale, jak to poznanianka, nie znosi gdy się coś marnuje. Właśnie zlałem do słoja ostatni nalew z orzechów, a ona na to, że mam się Was zapytać, czy te orzechy można do czegoś jeszcze zastosować. Mówię, że to odpad już jest, a ona "masz tam tylu fachowców na tym twoim łowieckim, na pewno ktoś coś wie"...no to, Koledzy, proszę o rady. Im dowcipniejsza, tym lepsza. Darz Bór - przemus401.

Autor: ANDY  godzina: 19:25
W latach 50-60-tych wsród ludzi łażacych po górach znany był synonim - herbaty poznańskiej . Zaparzona nie zmieniała koloru wrzatku ....

Autor: Ola 99  godzina: 19:25
Maseczka ?

Autor: Paweł54  godzina: 19:35
Z tego co wiem, to orzechówkę sporządza się z pokrojonych, jeszcze zielonych orzechów włoskich więc ich przydatność do spożycia jest mocno .. dyskusyjna. Możesz użyć je np. na grilla jako dodatek aromatyzujący na węgiel drzewny ;)..

Autor: Kebas84  godzina: 19:38
A tak dla humorku ;) "Kto to jest Poznaniak ?? To Szkot wyrzucony ze Szkocji za skąpstwo" :D Pozdrawiam wszystkich ;)

Autor: specjall  godzina: 19:55
Synonim herbaty poznańskiej - 10/10 , uśmiałem się tak ostatnio jak Urban w swoim organie zamieścił żart rysunkowy- Stoi facet nad czajnikiem i krzyczy "Gwiżdż ty ch_uju", (Jerzy Gwiżdż) Pozdrawiam i darz bór.

Autor: Rakrzes  godzina: 20:37
Herbata poznańska to herbata z górnym meniskiem, nalana po brzegi, coby się cukier nie zmieścił ;)) DB Rakrzes