![]() |
Poniedziałek
04.08.2008nr 217 (1100 ) ISSN 1734-6827 Przepisy kulinarne Temat: Orzechówka - OK. Ale co dalej? (NOWY TEMAT) Autor: przemus401 godzina: 19:20 Koledzy...tylko nie rechoczcie zbyt głośno... Moja Kobitka mocno mnie wspiera w produkcji nalewek. Zarówno własną pracą, jak i zrozumieniem, ale, jak to poznanianka, nie znosi gdy się coś marnuje. Właśnie zlałem do słoja ostatni nalew z orzechów, a ona na to, że mam się Was zapytać, czy te orzechy można do czegoś jeszcze zastosować. Mówię, że to odpad już jest, a ona "masz tam tylu fachowców na tym twoim łowieckim, na pewno ktoś coś wie"...no to, Koledzy, proszę o rady. Im dowcipniejsza, tym lepsza. Darz Bór - przemus401. Autor: ANDY godzina: 19:25 W latach 50-60-tych wsród ludzi łażacych po górach znany był synonim - herbaty poznańskiej . Zaparzona nie zmieniała koloru wrzatku .... Autor: Ola 99 godzina: 19:25 Maseczka ? Autor: Paweł54 godzina: 19:35 Z tego co wiem, to orzechówkę sporządza się z pokrojonych, jeszcze zielonych orzechów włoskich więc ich przydatność do spożycia jest mocno .. dyskusyjna. Możesz użyć je np. na grilla jako dodatek aromatyzujący na węgiel drzewny ;).. Autor: Kebas84 godzina: 19:38 A tak dla humorku ;) "Kto to jest Poznaniak ?? To Szkot wyrzucony ze Szkocji za skąpstwo" :D Pozdrawiam wszystkich ;) Autor: specjall godzina: 19:55 Synonim herbaty poznańskiej - 10/10 , uśmiałem się tak ostatnio jak Urban w swoim organie zamieścił żart rysunkowy- Stoi facet nad czajnikiem i krzyczy "Gwiżdż ty ch_uju", (Jerzy Gwiżdż) Pozdrawiam i darz bór. Autor: Rakrzes godzina: 20:37 Herbata poznańska to herbata z górnym meniskiem, nalana po brzegi, coby się cukier nie zmieścił ;)) DB Rakrzes |