![]() |
Wtorek
12.08.2008nr 225 (1108 ) ISSN 1734-6827 Przepisy kulinarne Temat: Warchlak Autor: KacpeR godzina: 09:09 GęsiarkA (dziennik.lowiecki.plwww.1002.pl/admin/zdjecia/46ae96648d190b5cbd8ee9bc3a2934a3.jpg) w tym można upiec warchlaczka, a jak..... hmmm to jest tego dużo w arch. Ja obkładam warchlaka startymi warzywami (marchew, cebula, seler.....) robię to wieczorem, zes rańca polewam winem (rzecz gustu jakim) i tak dziczek do ok 13 czeka. Dziczka nast flambiruję na jałowcówce, przyprawiam, im młodsza sztuka tym mniej przypraw, możesz skorzystać z "uniwersalnych" ziół prowansalskich, oczywiście pieprz świeżo zmielony, można go z zielonym marynowanym pieprzem zrobić, popełniłem kiedyś karkóweczkę tak właśnie mmmmmm smaczna była. No i do gęsiarki, podlać oczywiście rosołem, polecam Kostkę Mięsną z Winiar, i niech się męczy ....... Na bazie wywaru zrobić sos. Można dodać suszone grzyby zrobić sos grzybowy, możliwości wiele..... Smacz Bór Autor: KacpeR godzina: 09:13 GęsiarkA (www.1002.pl/?sklep1=6151463d02c51926e8d96a15ecca34bb&zobacz=1059) może ty mrazem się wciśnie Autor: mysliwy7x64 godzina: 20:17 obkładałem warchlaka startymi warzywami....im młodsza sztuka tym mniej przypraw...bez koment DB Autor: KacpeR godzina: 22:43 myśliwy7x64 może coś zaproponujesz Autor: iz27 godzina: 23:40 No cóż, dla niektórych warchlak "lipcowy" czy "lutowy" to to samo ... |