Czwartek
04.09.2008
nr 248 (1131 )
ISSN 1734-6827

Przepisy kulinarne



Temat: Łyska

Autor: robert65  godzina: 07:44
Może i ja podpowiem przepis: 1.Piersi wymocz w mleku 2.Podziel na 2 i rozklep jak kotleta,przyprawy w/g uznania 3.Kotlety zawiń a do środka kostki sera żółtego 4.Panieruj mąka jajko bułka tarta 5.Usmaż na oleju 6.Na gorąco i na zimno smaczne Reszta tuszki może być na pasztet smacznego

Autor: pablo~  godzina: 09:59
ad.robert65 Łyske dalem juz zajomemu bo nie wiedzilem co z nią zrobic:/ ale nastepnym razem jak dostene to spróbuje cos z nich zrobic. Pozdro!

Autor: Kocisko  godzina: 11:39
ad pablo Jak lubisz polować na wodno-błotne ptactwo i masz "pod reką " sporo łysek to mozesz zawsze strzelić kilka.tylko wybieraj duże, dorosłe sztuki.one są bardziej okazałe i mają duże, wyraźne to białe czółko.oczywiście póxniejszą jesienią wszystkie sa dobre ale na początku sezonu trzeba wybierać bo łyska ogólnie jest mało mięsna a młoda w szczególności.Zbieraj te łyski( oporządzone jak należy)w zamrazarce i czekaj az Ci się uzbiera ich choć z 10szt.Z mniejszej ilości szkoda siępaprać z pasztetem. Albo po prostu zbieraj i jak bedziesz m iał innego mięsa na pasztet to dołżysz łyski.I ten wariant polecam najbardziej. A przy okazji pies bedzie miał więcej roboty:)

Autor: jurek123  godzina: 11:49
A co łączy łyskę z żurawiem. Pozdrawiam