Czwartek
18.12.2008
nr 353 (1236 )
ISSN 1734-6827

Przepisy kulinarne



Temat: KTO WĘDZI ???

Autor: RR-11  godzina: 08:53
Ja do kiełbas daję tylko szynkę i łopatkę z dzika Do kiełbas nie daję żadnego.tłuszczu z dzika - źle się przechowuje (w kiełbasie) w zamrażarce po wędzeniu. Boczek i podgardle (baleron) lepszy wędzony w całości. Schab i polędwica dla żony do jej kompetencji.

Autor: Ksawer  godzina: 10:37
marianiedziku, pekluje na sucho, jak pisałem 18-18,5 grama peklosoli na 1 kg mięsa 48-52 godziny, RR11 swoje kiełbaasy przechowuję w chłodnym i przewiewnym miejscu, z tłuszczem w wyrobach nic się nie robi. Kiełbasa o której pisałem po 3,5 tygodnia w smaku zdryfowała w kierunku kindzika. DB Ksawer

Autor: mariandzik  godzina: 11:02
Dziękuję.