![]() |
Czwartek
18.12.2008nr 353 (1236 ) ISSN 1734-6827 Przepisy kulinarne Temat: KTO WĘDZI ??? Autor: RR-11 godzina: 08:53 Ja do kiełbas daję tylko szynkę i łopatkę z dzika Do kiełbas nie daję żadnego.tłuszczu z dzika - źle się przechowuje (w kiełbasie) w zamrażarce po wędzeniu. Boczek i podgardle (baleron) lepszy wędzony w całości. Schab i polędwica dla żony do jej kompetencji. Autor: Ksawer godzina: 10:37 marianiedziku, pekluje na sucho, jak pisałem 18-18,5 grama peklosoli na 1 kg mięsa 48-52 godziny, RR11 swoje kiełbaasy przechowuję w chłodnym i przewiewnym miejscu, z tłuszczem w wyrobach nic się nie robi. Kiełbasa o której pisałem po 3,5 tygodnia w smaku zdryfowała w kierunku kindzika. DB Ksawer Autor: mariandzik godzina: 11:02 Dziękuję. |