Wtorek
06.12.2005
nr 128 (0128 )
ISSN 1734-6827

Przepisy kulinarne



Temat: miodówka

Autor: krogulec  godzina: 19:07
Jak ktoś nie zrobił to podaję przepis na midówkę .....a nie krupnik który pyszny ale do posmakowania natomiast do wiekszego spozycia "niezabardzo" a więc biorę butelkę 1,75 l do kubka 1/2 l wkładam 5 czubatych łyzek dobrego miodu ( akacjowy , z mniszka , lipowy może być tez inny ale z tych jasnych delikatniejszych . Rzepakowy czy spadziowy nie polecam sa za ostre ). Dopełniamy letnią woda tak aby się rozpuściło wszystko i wlewamy do butli nastepnie wlewamy 1/2 l spirytusu i 1/2 l wódki czystej nastepnie wciskamy sok z 5-6 dużych cytryn jeśli chcemy mocniejsze dopełniamy wódką do końca jak chcemy nieco słabsze dopełniamy wodą stać powinno minimum 2 tygodnie pozdrawiam