Wtorek
06.12.2005
nr 128 (0128 )
ISSN 1734-6827

Przepisy kulinarne



Temat: Nalewka z tarniny

Autor: Miroku  godzina: 09:30
Ja zrobiłem i juz degustowałem. 1/2 litra spirytusu + 1/2 litra wódki (nie nalezy zalewać samym spirytusem) Zalać Tarnine tak by wszystkie owoce były w kąpieli. Po miesiącu odlałem.Owoce zasypałem cukrem w ilosci 3/4 kg Jak pusciły sok tj.ok 3 tygodni zmieszałem wszystko razem i znow zostawiłem na kilka dni.Następnie odlałem ciecz a do owoców wlałem 1/2 litra wodki nastepnego dnia odlałem wódke z owoców mieszając ją z juz prawie dobrą nalewką. Właściwy smak nabrała nalewka po leżakowaniu jeszcze tydzień.Powiem szczerze ze to jedna z najlepszych którą zrobiłem.