Wtorek
28.04.2009
nr 118 (1367 )
ISSN 1734-6827

Przepisy kulinarne



Temat: "Kaczucha"

Autor: Kocisko  godzina: 11:48
no cóż, w dużym uprozczeniu: Zmiel mięso. Ja osobiście wolę niezbyt drobno zmielone-sitko nawet 3mm. Skrop troszkę sokiem z cytryny-nie sciemnieje , będzie czerwoniutkie. Dodaj świeżo mielony( koniecznie) pieprz,sól, troszkę magi( nie przesadź bo "zabijesz" smak), trochę oliwy( coby poślizg miało:), żółtko z jajka.Na te polędwiczki to chyba jedno żółtko starczy. Do tego wkrój ww grzybki i ogórki-tyle zeby było je dobrze widać ale bez przesady. Wrzucaj grzybki nie zgarniając nadmiaru soku który z nich wypłynie na deskę krajalniczą. I wsio. Ale czy to przypadkiem nie jest temat o kaczkach???:)