Piątek
04.09.2009
nr 247 (1496 )
ISSN 1734-6827

Przepisy kulinarne



Temat: Grzywacze z grilla lub ogniska?

Autor: Bartek79  godzina: 08:05
Ad Bartek L Nie wiem czy dobrze rozumiem, ale z jednego gołębia masz zamiar wyciąć pierś ugrilować i obcielić nią 5 chłopa. Przepraszam, ale czarno to widze- nie będzie po prostu czym dzielić na tyle osób.

Autor: jurek123  godzina: 08:24
Bartek 79 Co to znaczy niemożliwe .Potrzebne będą tylko wykałaczki i można zrobić z 10 a nawet 15 porcji. Pozdrawiam

Autor: Bartek L  godzina: 09:17
jurek123 I to ma być coś w ten deseń:) Gotowe się pokroi na małe kawałki i już.

Autor: jurek123  godzina: 09:26
Bartek L. Spotkałem się kiedyś z takim samym problemem na bardzo eksluzywnym przyjęciu organizowanym w jednym z pałaców pod Warszawą gdzie szefowałem. .Było około 80 osób a do podziału były dwa bażanty .Sprytny kucharz bażanty podzielił podając na olbrzymim półmisku i to dodatkowo było wniesione na salę jako bażant w piórach.Po zdjęciu okrywających danie skrzydeł bazanta goście dysponowali małymi porcjami i dla każdego starczyło . Komentarzy było co niemiara ale wszystkie pozytywne za spryt kucharza. Pozdrawiam

Autor: Piotr Kukier (BT)  godzina: 10:39
Jak nie będzie conajmniej 1 szt. na głowę to szkoda zachodu... i to przy innych mięsach na grillu... Apetyt na łowach, na świerzym powietrzu dopisuje... pozdrawiam, DB!!

Autor: Bartek79  godzina: 20:44
AD jurek123 Dwa bażanty na 80 osób+ zaradny kucharz i do tego zadoweli wszyscy No coż albo nastąpiło cudowne rozmonożenie, albo kucharz mówiąc kolokwialnie skręcił lipe w postaci "kurczaka".