Wtorek
10.11.2009
nr 314 (1563 )
ISSN 1734-6827

Przepisy kulinarne



Temat: nalewka z wisni

Autor: jany  godzina: 13:03
Niby Jurek jak wytraca??Nie wierze ze w kilka dni z 1/4 owoców z pestkami będziesz miał kwas pruski??Jak nastawiasz na kilka tygodni to coś tam się go wydostaje i nadaje fajnego aromatu wiśniówce ale dalej nie jest to stężenie śmiertelne!!A na pewno po kilku dniach go nie będzie w ogóle!!Prędzej wyjdzie go trochę do tej wódki!Ale raczej bym się nie obawiał!!Jedyne co to gotowanie powoduje ze zabija bakterie choć i tak zrobił by to spirytus no i przy okazji niszczy większość witamin wiec jak dla mnie mało trafiony przepis!!

Autor: łajka11  godzina: 14:57
tu byly całe wywody na podobny temat. (forum.lowiecki.pl/read.php?f=14&i=9691&t=9691) Pozdrawiam D.B.

Autor: jurek123  godzina: 15:00
Powiedziałbym że gotowanie jest jedną z metod wytrącania osadu by uzyskać klarowność soku . Pozdrawiam