![]() |
Piątek
02.04.2010nr 092 (1706 ) ISSN 1734-6827 Przepisy kulinarne Temat: Patroszenie zająca Autor: Tuptuś godzina: 11:00 A ja Was zaskocze, moja żonka strzelone bażanty nie patroszy jak jest mróz to wiszą jak za dawnych czasów a jak jest ich trochę więcej albo mają być "na póżniej" to całe zamraża w zamrażarce i tak sobie leżą nawet kilka mięsięcy. Na początku nie chciała bażantów widzieć w kuchni bo suche ale argumentami że przecież podają w najlepszych restauracjach zaintrygowałem ją a to szkolona kucharka więc znalazła gdzież po babce na strychu starą przedwojenną knigę kucharską i według niej mi kucharzy jeśli chodzi o dziczyznę, jak spróbowała "po staremu" tak od tej pory ptactwo u niej musi być skruszałe zanim weźmie je w rączki i coś z nich przyrządzi. DB |