Piątek
02.04.2010
nr 092 (1706 )
ISSN 1734-6827

Przepisy kulinarne



Temat: Smak octu  (NOWY TEMAT)

Autor: Qulka  godzina: 12:01
Witam.Prosze napiszcie mi w jaki sposob wyciagnac lub zabic w pieczeni z dzika smak octu.Zonka przesadzila i teraz smak jest daleki od doskonalosci tzn jest poprostu kwasne.Pieczone byly szynki i schab.Szkoda by bylo zmarnowac tyle miesa.Pozdrawiam D.B

Autor: Mark - 2  godzina: 14:08
Zrobić sos np. "mocno" grzybowy z suszonych grzybów - pokroić pieczeń w plastry, włożyć do sosu i zagotować - nie za długo, niech trochę "popyrka" w tym sosie. Powinno zmienić smak - może coś to da. Wydaje się iż ratunek jest tylko w sosach, w których będą musiały porcje mięsa troch poleżeć. Innego wyjścia dla już upieczonego mięsa nie widzę, chyba że zagotować w bulionie i przeznaczyć potem do np. pasztetu - może to coś da. A na przyszłość - zastępować w bejcy ocet - czerwonym winem wytrawnym i lepsze i zdrowsze. DB.

Autor: Desperado  godzina: 18:41
Albo octem winnym, ale i tu nie przeginać. POZDR......