![]() |
Piątek
02.04.2010nr 092 (1706 ) ISSN 1734-6827 Przepisy kulinarne Temat: Smak octu (NOWY TEMAT) Autor: Qulka godzina: 12:01 Witam.Prosze napiszcie mi w jaki sposob wyciagnac lub zabic w pieczeni z dzika smak octu.Zonka przesadzila i teraz smak jest daleki od doskonalosci tzn jest poprostu kwasne.Pieczone byly szynki i schab.Szkoda by bylo zmarnowac tyle miesa.Pozdrawiam D.B Autor: Mark - 2 godzina: 14:08 Zrobić sos np. "mocno" grzybowy z suszonych grzybów - pokroić pieczeń w plastry, włożyć do sosu i zagotować - nie za długo, niech trochę "popyrka" w tym sosie. Powinno zmienić smak - może coś to da. Wydaje się iż ratunek jest tylko w sosach, w których będą musiały porcje mięsa troch poleżeć. Innego wyjścia dla już upieczonego mięsa nie widzę, chyba że zagotować w bulionie i przeznaczyć potem do np. pasztetu - może to coś da. A na przyszłość - zastępować w bejcy ocet - czerwonym winem wytrawnym i lepsze i zdrowsze. DB. Autor: Desperado godzina: 18:41 Albo octem winnym, ale i tu nie przeginać. POZDR...... |