Wtorek
29.06.2010
nr 180 (1794 )
ISSN 1734-6827

Przepisy kulinarne



Temat: Stary rogacz

Autor: Mart  godzina: 14:05
kontynuując post mariandzika z 18-06-10 15:07 ..... a jak już masz to mielone, można część wysmażyć na kotlety, jak sugeruje mariandzik, a pozostałą część doprawić zmielonym jałowcem, majerankiem i ostrą papryką, domięszać trochę wody i zawekować w słoikach. Prawidłowa pasteryzacja to klucz do trwałości przez miesiące. Idealna sprawa na myśliwskie wyjazdy z przyjaciółmi. DB

Autor: mariandzik  godzina: 14:31
Mart - racja. Raz na jakiś czas robię sobie takie mieso w słoikach. Każdy się tym zajada włącznie ze mną. Zawsze robilem taką konserwę z dzika. Rewelacja.

Autor: Mart  godzina: 14:58
mariandzik Powoli dochodzę do siebie po operacji i tak pichcę w domu, co mi do głowy przyjedzie Właśnie jestem w trakcje robienia kiełbasy słoikowej z różnych pozostałości zamrażarkowych oraz oraz "uruchomiłem" ten Twój schab bez obróbki termicznej. Co wyjdzie ?... okaże się niebawem :-) A przed chwilą "zamówiłem u żony" zakup ogórków do przepisu Leszka hr Kowalskiego. Żona powoli zaczyna mnie mieć dość z tym szarogęsieniem się w "jej królestwie" DB

Autor: mariandzik  godzina: 15:11
Mart, kuchnia to dobre zajęcie. Jak nie mam opcji wyjechać na weekendowe polowanie, czy ryby, to dzień wcześniej sięgam do zamrażarki i coś pichcę. U mnie żona akurat jest wniebowzięta, że nie musi się produkować i ma gotowe żarcie w dodatku takie, które jej smakuje. Ogórki na pewno będą dobre. Dostalem kiedyś przepis prawie, ze identyczny i wyszły miodzio. Życzę zdrówka. Darzbór.

Autor: Hania  godzina: 15:41
Mart Mógłbyś napisać jak robisz "słoikową" kiełbasę? A schabik polecam :)