![]() |
Poniedziałek
26.07.2010nr 207 (1821 ) ISSN 1734-6827 Przepisy kulinarne Temat: Czarna porzeczka Autor: Piotr Kukier (BT) godzina: 17:20 ZARAZ, zaraz jurku! Nie tak autorytatywnie, tylko ja wiem i już! Mi czarną pożeczkę zgalaretowało, fakt, dodawałem domowego syropu i spirytusu, bo przegiąłem z ilością listkówki, ale syrop był TYLKO z czarnej... Są różne szkoły, ja zawsze zalewam alkoholem i na słoneczko, potem po odlaniu cukier i znów na słońce, do uzyskania syropu... Inni najpierw cukier, potem alkohol, jescze inni razem... pozdrawiam, DB!! Autor: jurek123 godzina: 17:40 Moja generalna uwaga dotyczy nie wystawiania czegokolwiek zawierającego alkohol na słońce.Dotyczy nawet osób które ten alkohol mają w sobie. Pozdrawiam Autor: Piotr Kukier (BT) godzina: 18:03 Wiele przepisów poleca wystawić nalew na słońce... pozdrawiam, DB!! P.S. Zimne piwko na słońcu, albo dwa, odlot :) |