Poniedziałek
26.07.2010
nr 207 (1821 )
ISSN 1734-6827

Przepisy kulinarne



Temat: Czarna porzeczka

Autor: Piotr Kukier (BT)  godzina: 17:20
ZARAZ, zaraz jurku! Nie tak autorytatywnie, tylko ja wiem i już! Mi czarną pożeczkę zgalaretowało, fakt, dodawałem domowego syropu i spirytusu, bo przegiąłem z ilością listkówki, ale syrop był TYLKO z czarnej... Są różne szkoły, ja zawsze zalewam alkoholem i na słoneczko, potem po odlaniu cukier i znów na słońce, do uzyskania syropu... Inni najpierw cukier, potem alkohol, jescze inni razem... pozdrawiam, DB!!

Autor: jurek123  godzina: 17:40
Moja generalna uwaga dotyczy nie wystawiania czegokolwiek zawierającego alkohol na słońce.Dotyczy nawet osób które ten alkohol mają w sobie. Pozdrawiam

Autor: Piotr Kukier (BT)  godzina: 18:03
Wiele przepisów poleca wystawić nalew na słońce... pozdrawiam, DB!! P.S. Zimne piwko na słońcu, albo dwa, odlot :)