Piątek
26.11.2010
nr 330 (1944 )
ISSN 1734-6827

Przepisy kulinarne



Temat: kiełbasa  (NOWY TEMAT)

Autor: burek92  godzina: 21:30
Witam, mam pytanie czy jest mozliwe zrobienie z indyka kiełbasy??? jeśli tak to z jakich części?? jakich przypraw użyć itd

Autor: tatakarola  godzina: 22:34
Pewnie że tak ! W masarniach robią kiełbasę z papieru toaletowego z dodatkiem tłuszczu i ludziska to kupują później w marketach.Z jakich części? Ano najlepiej z mięsnych,ale jak mięsa nie masz,to mogą być inne (tylko musisz dać wtedy więcej przypraw żeby np.piórami nie śmierdziało).

Autor: Ksawer  godzina: 23:58
-1,5 kg piersi indyka, - 0,6 kg mięsa z udek bez skóry i powięzi, - 0,4 kg brzucha wieprzowego lub podgardla. - 0, 25 II wołowej Po zapeklowaniu mięso z piersi mielisz na sitku 10-12 mm, z udek i wieprzowinę - 6 mm, wołowinę na pasztetowym dwa razy. Do kiełbas drobiowych gałka muszkatułowa, oczywiście pieprz, ziele ang, także kminek, gorczyca biała cała, czosnek. Powinno być ok. Smacznego i DB Ksawer