![]() |
Piątek
26.11.2010nr 330 (1944 ) ISSN 1734-6827 Przepisy kulinarne Temat: kiełbasa (NOWY TEMAT) Autor: burek92 godzina: 21:30 Witam, mam pytanie czy jest mozliwe zrobienie z indyka kiełbasy??? jeśli tak to z jakich części?? jakich przypraw użyć itd Autor: tatakarola godzina: 22:34 Pewnie że tak ! W masarniach robią kiełbasę z papieru toaletowego z dodatkiem tłuszczu i ludziska to kupują później w marketach.Z jakich części? Ano najlepiej z mięsnych,ale jak mięsa nie masz,to mogą być inne (tylko musisz dać wtedy więcej przypraw żeby np.piórami nie śmierdziało). Autor: Ksawer godzina: 23:58 -1,5 kg piersi indyka, - 0,6 kg mięsa z udek bez skóry i powięzi, - 0,4 kg brzucha wieprzowego lub podgardla. - 0, 25 II wołowej Po zapeklowaniu mięso z piersi mielisz na sitku 10-12 mm, z udek i wieprzowinę - 6 mm, wołowinę na pasztetowym dwa razy. Do kiełbas drobiowych gałka muszkatułowa, oczywiście pieprz, ziele ang, także kminek, gorczyca biała cała, czosnek. Powinno być ok. Smacznego i DB Ksawer |