Środa
26.01.2011
nr 026 (2005 )
ISSN 1734-6827

Przepisy kulinarne



Temat: wedzenie kielbasy z dziczyzny

Autor: Pawel B  godzina: 08:28
Wędzenie czeremchą pospolitą nie jest raczej dobry pomysłem. Może amrykańską daje inny zapach bo pospolita śmierdzi okrutnie. DB Pawel Brygier

Autor: bfgj  godzina: 16:22
Wędzę tylko drewnem z drzew owocowych razem z korą i nigdy kiełbasa nie była gorzka. Ja już nie wiem co to jest z tą goryczą. Najpierw ,że mrożone grzyby są gorzkie teraz ,że kiełbasa. Już pomyślałem sobie ,że może ja goryczy nie wyczuwam przez to picie piwa i jestem przyzwyczajony do tego smaku. Ale pytałem żonę i dzieci którzy piwa nie piją i oni też ani w kiełbasie wędzonej drewnem z drzew owocowych , ani w grzybach mrożonych goryczy nie czują. A może problem jest wtedy ,gdy ktoś jest zgorzkniały. Albo zamiast wędzić to "malować bejcą" jak ze sklepu.

Autor: hubertus 7  godzina: 17:02
dobre .,cos w tym jest co mowisz .