Wtorek
01.02.2011
nr 032 (2011 )
ISSN 1734-6827

Przepisy kulinarne



Temat: pizza z dziczyzną

Autor: tomanet  godzina: 18:32
Ciasto na pizze : 3 szklanki przesianej mąki 1/2 kostki drożdży 3 łyżki oleju 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru ok 250 ml ciepłej wody do mąki dodaję drożdże, cukier, sól, olej potem wyrabiam dopóki nie przestanie się kleić do rąk ugniatam jeszcze parę minut żeby wszystko się równo wymieszało. odstawiam w ciepłe miejsce do wyrośnięcia (ok 20 min) sos około 1/2 słoiczka przecieru pomidorowego 1/2 torebki oregano sól pieprz no a dalej to.. co kto lubi :) piekę w temp 220 st.C przez około 15-20 min proporcje które podałem starczają na całą jedną blachę i jeszcze na drugiej mały placek zostaje Smacznego :) DB tomanet

Autor: KacpeR  godzina: 20:23
PH nie robi pizzy tylko placek drożdżowy nie obrażając placka drożdżowego. bfgj i nie pouczaj co Koledzy powinni a czego nie powinni mówić. Jeśli coś śmierdzi to mówimy że śmierdzi a nie tak jak Ty że pachnie inaczej, tę politycznie poprawną gatkę to se wsadź wiesz gdzie. Koledzy pizza to nie danie na które się dziczyzne kładzie. Dobra czy też prawdziwa pizza to cieńkie ciasto i minimum dodatków a nie kukurydza, ananasy, sosy i nie wiadomo co jeszcze. Litości !

Autor: rysioh  godzina: 23:06
KacpeR - amen! :-) Jestem podobnym ortodoksą w tym temacie. Dzisiaj zrobiłem dwie. Proste, cienkie, krótko i w wysokiej temperaturze pieczone:-). Bajka!