Wtorek
15.02.2011
nr 046 (2025 )
ISSN 1734-6827

Przepisy kulinarne



Temat: Schab w/g Czesława z Wilna

Autor: mariandzik  godzina: 15:30
Skoro taki dobry to też ubolewam nad tym :-)

Autor: wini  godzina: 16:46
andrzej68 mariandzik - nie pogniewa się jak mu podeślesz pocztą..... Pozdrawiam DB

Autor: jurek1985  godzina: 17:46
Ja ostatnio też zrobiłem ten schabik.powiem szczerze że nie zdążyłem zrobić zdjęcia.schab miał jakieś 2 kg i poszedł cały w pół dnia:) Coś pysznego.Dziękuję kol.Mariuszowi za ten przepis.Lada dzień będą wisiały 3 szt;)DB

Autor: mariandzik  godzina: 20:06
Jurek - wciąga jak bagno. A propos schabiku. Po kolejnych kilku godzinach pracy w piwnicy (remont kapitalny) siadłem własnie sprawdzić pocztę. Ukroiłem kromke w kilogramowego bochenka chleba (GS-owski) i zarzuciłem na pajdę dwa zacne plastry schabu. Do tego nasze regionalne piwko "Świeże niepasteryzowane" z browaru Kormoran i można wypoczywać. Pieknie to się zgrywa :-))