Piątek
10.06.2011
nr 161 (2140 )
ISSN 1734-6827

Przepisy kulinarne



Temat: Miód wrzosowy

Autor: freon  godzina: 09:44
Kupiłem miód z okolicy mojego obwodu. Znam gostka, który mi sprzedawał. Jestem przekonany, że mnie nie oszukał. Miód jest ciemny i pochodzi z wrześniowego miodobrania. Gdy był w temperaturze pokojowej około 23 stopnie to cały czas utrzymywał się w stanie płynnym. Jak wiosną zniosłem go do piwnicy około 15 stopni to od dołu słojów się scukrza. Czy to właściwy objaw miodu niechrzczonego. A tak naprwadę czy laik może rozpoznać miód chrzczony od miodu nastojaszczego. Pzdr iDB

Autor: ULMUS  godzina: 10:26
S, tary jak dostaniesz od kumpla miód, to nawet jak ci się zcukrzy czy cośtam to i tak będzie sto razy bezpieczniejszy od syfu sklepowego obwarowanego takimi przepisami zdrowtnymi (dla Twojego dobra) w wyniku których produkt jest zasyfiony dodatkami i ulepszaczami i zabezpieczaczami i Bóg wie czym jeszcze