![]() |
Piątek
01.07.2011nr 182 (2161 ) ISSN 1734-6827 Przepisy kulinarne Temat: Wątroba z sarny Autor: jurek123 godzina: 14:00 Kolego marcino ,takie samo pytanie zadała żona będąc przy badaniu .Lekarz wet powiedział że są niegrożne ale dodał czy teraz pani chciała by to konsumować.Żona odparła ,no nie teraz to ja nawet psom tego nie dam. Pozdrawiam Autor: marcino godzina: 21:05 ależ ja nikogo nie zmuszam, osobiście płucek nie jadam - zastanawiałem się jedynie czy gdyby jednak naszła mnie ochota, zakładając że organoleptycznie nic nie stwierdzę to czy jakieś ryzyko istnieje co do "łobrzydliwości" to strzeliliśmy kiedyś trzy kabany,zwieźliśmy je do myśliwskiej ostoi , podroby powędrowały do jednego gara już były palny - wiadomo kilku chłopa i wątróbka - ech nawet cebulę mieliśmy, o trunkach nie wspomnę i...... nagle na jednej z wątróbek .... pęcherzyk ... no nic tylko bąblowiec Po telefonie do weterynarza wiedzieliśmy, że nie dość że nie zaszkodziło to innym wątróbkom w garnku ale nawet tą z bąbelkiem po jego wykrojeniu można zjeść .......no tak ale co jak się jakiś rozlał ?- rzucił ktoś ukradkiem:) Po zakopaniu zawartości gara obyliśmy się bez zagrychy:) |