![]() |
Wtorek
07.03.2006nr 066 (0219 ) ISSN 1734-6827 Przepisy kulinarne Temat: Specjalnie dla Alusa Autor: Alej..... godzina: 18:25 Kominek, no piękna ta szyneczka. A dobra ...? :-) Mam smaka na takową (mam nawet w zamrażarce jedną taką ca. ze 4 kilo, choć już bez kości, wyluzowaną ) Czy aby wiosenny strych - pod blachą - nie będzie dla niej zbyt ciepły .... Gdzie jeszcze- uwentualnie – wieszać by ją można ??? Pozdr.... PS. Z wyglądu to jak ... jamón serrano, mniam Autor: kominek godzina: 19:21 Ad Alej. Wiosenny strych pod blachą jest jeszcze lepszy niż zimowy bo nie zamarza mięso tylko wysycha. Wiosną jeszcze nie ma much, a po okresie marynaty gdy jest już suszona w piepszu i czosnku to muchy nie są groźne. Jeśli zaczniesz teraz to zdążysz przed upałami. Pozdrawiam |