Wtorek
07.03.2006
nr 066 (0219 )
ISSN 1734-6827

Przepisy kulinarne



Temat: Specjalnie dla Alusa

Autor: Alej.....  godzina: 18:25
Kominek, no piękna ta szyneczka. A dobra ...? :-) Mam smaka na takową (mam nawet w zamrażarce jedną taką ca. ze 4 kilo, choć już bez kości, wyluzowaną ) Czy aby wiosenny strych - pod blachą - nie będzie dla niej zbyt ciepły .... Gdzie jeszcze- uwentualnie – wieszać by ją można ??? Pozdr.... PS. Z wyglądu to jak ... jamón serrano, mniam

Autor: kominek  godzina: 19:21
Ad Alej. Wiosenny strych pod blachą jest jeszcze lepszy niż zimowy bo nie zamarza mięso tylko wysycha. Wiosną jeszcze nie ma much, a po okresie marynaty gdy jest już suszona w piepszu i czosnku to muchy nie są groźne. Jeśli zaczniesz teraz to zdążysz przed upałami. Pozdrawiam