![]() |
Piątek
23.09.2011nr 266 (2245 ) ISSN 1734-6827 Przepisy kulinarne Temat: I coś Ty mi św Hubercie dał na obiad przecie piątek? Autor: richie godzina: 08:05 serdecznie gratuluję zdarzenia Ja jednak pozostawiłbym jastrzębiowi to co upolował. Na 100% wróciłby po upolowaną zdobycz. Ty zabierając mu obiad zmusiłaś go do ponownego polowania. pozdrawiam Autor: Urtica godzina: 08:10 Aniu, kiedy następnym razem zając spadnie Ci z nieba, spróbuj go potraktować jak królika. Umyte i osuszone porcje tuszki skropić sokiem z cytryny, natrzeć solą i pieprzem,zostawić w chłodnym miejscu na ok. 2 h. W miseczce wymieszać 2 łyżki ostrej musztardy, łyżkę tymianku, łyżkę mąki, startą na tarce cebulę (polecam trzeć w goglach), dodać pieprz, sól do smaku i dodać 2-3 łyżki wody tak, żeby powstała gładka masa. Tym balsamikiem posmarować kawałki, ułożyć w wysmarowanym masłem żaroodpornym naczyniu i piec ok. 1- 1,5 h. |