![]() |
Wtorek
23.08.2005nr 023 (0023 ) ISSN 1734-6827 Przepisy kulinarne Temat: Gołębie piersi Autor: majkel godzina: 00:25 Ja polecam gołębie piersi smażone na krwisto ( soczysto jak kto woli) pPiersi przed samym smażeniem solimy i pieprzymy , kładziemy na rozgrzanej oliwi z oliwek i sażymy ok 3 minut z jesdnej i drugiej strony. jesli ktos posiada termometr do mierzenia tempereatury mięsa i w środku powinna wynosić około 50stopni( ewentualnie naciąć nożem i zobaczyć czy mięso jest już różowe. Usmażone piersi mozemy zawinąć na kilka minut w folii aluminiowej wtedy puszczą sok. Smacznego! Autor: Desperado. godzina: 07:10 Żadnego mięsa z którego ma się zrobić steka nie wolno przed smażeniem solić! Autor: majkel godzina: 23:22 chwile przed mozna:) |