Wtorek
23.08.2005
nr 023 (0023 )
ISSN 1734-6827

Przepisy kulinarne



Temat: Gołębie piersi

Autor: majkel  godzina: 00:25
Ja polecam gołębie piersi smażone na krwisto ( soczysto jak kto woli) pPiersi przed samym smażeniem solimy i pieprzymy , kładziemy na rozgrzanej oliwi z oliwek i sażymy ok 3 minut z jesdnej i drugiej strony. jesli ktos posiada termometr do mierzenia tempereatury mięsa i w środku powinna wynosić około 50stopni( ewentualnie naciąć nożem i zobaczyć czy mięso jest już różowe. Usmażone piersi mozemy zawinąć na kilka minut w folii aluminiowej wtedy puszczą sok. Smacznego!

Autor: Desperado.  godzina: 07:10
Żadnego mięsa z którego ma się zrobić steka nie wolno przed smażeniem solić!

Autor: majkel  godzina: 23:22
chwile przed mozna:)