Środa
22.03.2006
nr 081 (0234 )
ISSN 1734-6827

Przepisy kulinarne



Temat: Zarekwirowana nalewka

Autor: MARS  godzina: 15:32
Moja nalewka z pigwy i jarzębiny po dodaniu miodu również się zrobiła mętna, ale po miesiącu się wyklarowała... Ot zapomniałem że stoi gdzies z tyłu w barku i wyszło jej to na dobre :-)

Autor: ANDY  godzina: 15:37
MARS, stary i tajemny talmud od nalewek zapodaje ,że aby pozbawić nalewek zmętnienia i poprawić klarowność należy dodać do niej szczyptę soli po przefiltrowaniu lub zlaniu.

Autor: Alej.....  godzina: 20:05
Wyklarowałem tę wrzosową miodówkę. Ale ciężko mi szło ...

Autor: ANDY  godzina: 20:53
Alej, wrzosomiody maja w zestawie wiele drobinek pyłowych , bardziej sie nadaja na pastę do smarowania niz na nalewki . Na dodatki do nalewki to miody akacjowe , gryczane ,lekkie .