![]() |
Środa
22.03.2006nr 081 (0234 ) ISSN 1734-6827 Przepisy kulinarne Temat: Zarekwirowana nalewka Autor: MARS godzina: 15:32 Moja nalewka z pigwy i jarzębiny po dodaniu miodu również się zrobiła mętna, ale po miesiącu się wyklarowała... Ot zapomniałem że stoi gdzies z tyłu w barku i wyszło jej to na dobre :-) Autor: ANDY godzina: 15:37 MARS, stary i tajemny talmud od nalewek zapodaje ,że aby pozbawić nalewek zmętnienia i poprawić klarowność należy dodać do niej szczyptę soli po przefiltrowaniu lub zlaniu. Autor: Alej..... godzina: 20:05 Wyklarowałem tę wrzosową miodówkę. Ale ciężko mi szło ... Autor: ANDY godzina: 20:53 Alej, wrzosomiody maja w zestawie wiele drobinek pyłowych , bardziej sie nadaja na pastę do smarowania niz na nalewki . Na dodatki do nalewki to miody akacjowe , gryczane ,lekkie . |