Środa
24.08.2005
nr 024 (0024 )
ISSN 1734-6827

Przepisy kulinarne



Temat: Gołębie piersi

Autor: Desperado.  godzina: 16:13
Polędwica, a zwłaszcza wołowa i piersi drobiowe to najdelikatniejsze partie mięsa, oczywiście oprócz królika bo jego mięso jest delikatne w każdym fragmencie. Nie mój to wymysł, i nie moje tylko doświadczenia. Każdy zawodowiec, zwłaszcza ten który robi prawdziwe steki z czystej wołowej polędwicy jakby usłyszał o tym że je wprzódy trzeba potraktować solą, zapewne pochlastałby się tasakiem jak chlasta się ochłapy na kotlety pożarskie. POSOLONA POLĘDWICA STWARDNIEJE A POSOLONE PIERSI STANĄ SIĘ ŁYKOWATE!!!! Nawet wtedy gdy mięso spędzi na patelni czy ruszcie tyle czasu ile powinno. Spróbuj zaniechać solenia przed pieczeniem czy smażeniem a się przekonasz.