Czwartek
20.04.2006
nr 110 (0263 )
ISSN 1734-6827

Przepisy kulinarne



Temat: Omszała szynka

Autor: Brek  godzina: 07:33
Ad.Desperado, Całe szczęście, że minęły czasy kiedy posłańca przynoszącego złą nowinę zabijano ;-)))) Co do wina, to gorąco plecam Ruster Ausbrucha (z Burgerlandu) - te szlachetna odmiana białej pleśni pomaga wytworzyć z przemarzniętych i podsuszonych winogron wspaniałe, mocne, aromatyczne deserowe wino o złocistym kolorze. Doskonałe do serów pleśniowych i pasztetów (nie spleśniałych) albo jako aperitif. Broń Boże chłodzić !!! Polecam i serdecznie pozdrawiam. D.B.

Autor: krogulec  godzina: 07:53
Ad Desperado Pite wczoraj wino napewno nie było kwachem .... pochodziło z winnicy pana Wagnera z Muhlentahll pod Koblencją i miało ładny owocowy bukiet ... a do tego z tych półwytrawnych ... w sam raz na lekką kolacyjkę i trochę po .... a za produkt ten wyjatkowo mogę ręczyć bo ie jest produkowany na skład i do dalszego merdania gdzies tam tylko do wyszynku na miejscu i ... wśród miejscowych ewentualnie tek jak ja co wpadnie od czasu do czasu i karton lub dwa...... pozdrawiam