![]() |
Piątek
27.09.2013nr 270 (2980 ) ISSN 1734-6827 Przepisy kulinarne Temat: Czapla?? Próbowal ktoś?? (NOWY TEMAT) Autor: vulpes godzina: 16:19 Przeglądając kulinaria spostrzegłem przepisy na hm czaplę. Kiedyś można było na nie polować, ale jeść?? Przecież chyba mocno rybą ciągnie. A może tylko dla 4-łapego przyjaciela? Może ktoś kosztował tego specjału?? |DB vulpes Autor: dr godzina: 16:48 A i pewnie że kosztował i to wielokrotnie. Nadal można na nie polować z tego co się orientuje na stawach hodowlanych. Osobiście zabierałem tylko piersi:) - na grill bardzo dobre Autor: pięta godzina: 18:08 Cuchnie rybami podobnie jak i łyska DB Autor: jurek123 godzina: 18:35 Piersi czapli nie cuchną rybami,są bardzo delikatne w smaku .Trzeba je tylko umieć przyrządzić.Robiłem również udka ale one w przeciwieństwie do piersi nie bardzo mi smakowały.Miały jakiś posmak ,czy rybi nie mogę potwierdzić ,poz tym ten siny kolor.Kiedyś na dworach był to przysmak Do posmakowania skłonił mnie jeden z naszych kolegów który zawsze brał czaplę a właściwie tylko piersi na użytek własny.Jedliśmy w domu chyba z trzech czapli upolowanych w okresie kiedy było wolno polować.Przez wiele lat jak strzelałem pozostawiałem na stawach.Pozdrawiam Autor: jean godzina: 20:50 pięta aby pozbyć się tego zapachu moczy się w marynacie octowej jak do grzybów podobnie postępują jak mięso źle zalatuje, raz ratowałem tak dzikola bo trochę zalatywał i udało się. Autor: pięta godzina: 20:57 Kolego jean jeszcze nie jest tak źle z ptactwem wodnym bym osobiście musiał degustować w ...czaplach czy łyskach . Pieczona krzyżówka czy nawet cyranka to rarytas inne kaczki śmierdzą mułem chociażby głowienki , ogorzałki najsmaczniejsze jednak są pieczone kuropatewki i ...rosół z bażanta . DB Autor: karel godzina: 22:26 A gdzie to kolego pięta próbował cyranki i ogorzałki? |