Czwartek
01.09.2005
nr 032 (0032 )
ISSN 1734-6827

Przepisy kulinarne



Temat: biały nalot na wędzonkach

Autor: marcino  godzina: 08:38
no właśnie - również słyszałem że jest to grzybnia można z tym walczyć poprzez delikatne spażenie tylko po co? czy wam również zdarzają sie takie pobielone wędlinki:)? i co z tym robicie?

Autor: Desperado.  godzina: 15:45
Kłyszu Pokazanie toscsano w formie oryginalnej nie miało na celu sprawienia Ci tortur, wręcz przeciwnie. Hmmmmm. Czuje się w pełni zrozumiany....... Coś rzekłeś o żurawinie, którą to cenię najwyżej z wszelakich dóbr na konfitury i dżemy przeznaczane, bo kwaśna jest co mi odpowiada, i charakter swym dziko-cierpkim smakiem dziczyzny podkreśla. Jeszcze się nie nadaje do zebrania. Bynajmniej w moich stronach jeszcze jej zejdzie. Dopiero to można będzie czynić w połowie października, a nawet to robiłem w grudniu, nierzadko spod śniegu wydłubując czerwone koraliki. Tak doglądam połacie tej krzewiny i twierdzę że w tym roku konfitury się ilościowo udadzą.......Nie wiem jak u Ciebie?