![]() |
Piątek
13.03.2015nr 072 (3512 ) ISSN 1734-6827 Przepisy kulinarne Temat: Nóż do rozbioru mięsa Autor: tjarek godzina: 07:50 WJarek - wydaje mi się, że łukowatym trudno będzie wypreparować schab czy wyjąć kości z szynki. Moim zdaniem najlepszy jest nóż prosty o wąskim ostrzu. Db Autor: jeager godzina: 08:02 W przetwórstwie mięsnym na terenie Niemiec dominuje sprzęt firmy Dick. Noże nie boją się kości. Też je używam i jestem zadowolny. Do trybowania lepiej mi "leży" łukowaty. Najlepiej kupić jeden i drugi. Polecam. Autor: Hetman godzina: 14:47 Obowiązkowo do tych noży dokupić stalke i po przejechaniu kilku razy po kości pociągnąć po stalce. Tybowałem prostym i zagiętym i bez apelacyjnie dla mnie lepiej się robi zagiętym 16cm i zakończonym na ostro. Używaj tego noża tylko i wyłącznie do rozbiórki mięsa to posłuży Ci bardzo długo i z dala od teściowej i żony. DB Autor: Wojciech godzina: 20:49 stalka koniecznie musi być dobrej jakości (www.centrumnozy.pl/pl/p/Dick-COMBI-stalka-30cm-kwadratowa-7598230/755) |