Poniedziałek
21.08.2006
nr 233 (0386 )
ISSN 1734-6827

Przepisy kulinarne



Temat: kiełbasa w słoiku

Autor: 8uka  godzina: 15:01
Mięso surowe, zmielone ładujemy do słojów czy na początku poddajemy je jakiejś obróbce... ? Pozdrawiam DB

Autor: tedi  godzina: 18:19
ad,. Alina Czy słoiki wytrzymają taką temperaturę w piekarniku?

Autor: wosiu  godzina: 18:39
Ad 8uka Żadnej wstepnej obróbi. Po dodaniu przypraw i wyrobieniu kładziemy surowiznę do słoików i pasteryzujemy. Pozdrwaiwm DB

Autor: Alina  godzina: 19:31
Sloiki ustawiam na blaszkach ,do których wlewam wodę . Nie zdarzyło mi sie by słoiki pekły. DB

Autor: jurek123  godzina: 20:49
Jest jeden problem to to że temperatura jaką by w piecu nie ustawił ,to przy zalanej wodzie w blaszkach nie moze być w słoikach wyższa niż 100 stopni celsiusza. No chyba że się woda wygotuje.