![]() |
Poniedziałek
21.08.2006nr 233 (0386 ) ISSN 1734-6827 Przepisy kulinarne Temat: kiełbasa w słoiku Autor: 8uka godzina: 15:01 Mięso surowe, zmielone ładujemy do słojów czy na początku poddajemy je jakiejś obróbce... ? Pozdrawiam DB Autor: tedi godzina: 18:19 ad,. Alina Czy słoiki wytrzymają taką temperaturę w piekarniku? Autor: wosiu godzina: 18:39 Ad 8uka Żadnej wstepnej obróbi. Po dodaniu przypraw i wyrobieniu kładziemy surowiznę do słoików i pasteryzujemy. Pozdrwaiwm DB Autor: Alina godzina: 19:31 Sloiki ustawiam na blaszkach ,do których wlewam wodę . Nie zdarzyło mi sie by słoiki pekły. DB Autor: jurek123 godzina: 20:49 Jest jeden problem to to że temperatura jaką by w piecu nie ustawił ,to przy zalanej wodzie w blaszkach nie moze być w słoikach wyższa niż 100 stopni celsiusza. No chyba że się woda wygotuje. |