Wtorek
26.09.2006
nr 269 (0422 )
ISSN 1734-6827

Przepisy kulinarne



Temat: opieńki - jak przygotować

Autor: bwb  godzina: 20:10
Ad. ala Wielkie dzięki za pomoc – troszkę skorzystałem Ad. Master537 Niestety nie mam kamionki , ale w przyszłym roku sprawię sobie i w mjare możliwości skorzystam z tego przepisu a Ksiązka Kucharska przyda się Ad. Rakrzes Szkoda ze już za późno , zakupiłem dziś kapustne na gołąbki pasowałoby jak ulał . DB Wszystkich forumowiczów pozdrawiał po dłuższej nieobecności na Łowieckim .

Autor: greg  godzina: 22:15
Saimon Opieńkom nózki obcina się w czasie zbierania. siada się wygodnie przy pniu i spokojnie zajmuje sie pracą a potem przechodzi sie do następnego pnia. Maślakom tym prawdziwym brązowym rosn ących w młodnikach sosnowych ściąga sie skorke z kapelusza zamiast je czyścic. Smak tak obranych maślaczków jest o wiele lepszy od tych nieobranych o czym łatwo sie można przekonać. Skórka schodzi łatwo i praca postępuje nad podziw szybko greg

Autor: saimon  godzina: 23:03
Tak Greg masz racje,ale ja jestem leniuch :-))) Jezeli nie mozna sciagnac skorki z kapelusza to nazywa sie to stulejka :-)))) No ,ale odbieglem troche od tematu. Pozdrawiam serdecznie saimon