Czwartek
30.11.2006
nr 334 (0487 )
ISSN 1734-6827

Przepisy kulinarne



Temat: Taki sobie karczek cd3  (NOWY TEMAT)

Autor: pharmacist  godzina: 22:10
Naszpikowany z obydwu stron karczek umieszczamy w porcelanowym naczyniu żaroodpornym. Ja osobiście jestem "czosnkowy" i do szpokowania używam 3-4 ząbków czosnku polskiego. Staram się nie stosowac czosnku made in china - różowego mutanta - którego zabki sa wielkości sporej cebuli. Poza tem "chińczyk" jest wyjątkowo ostary w smaku i nie tak aromatyczny jak czosnek znad wisły, słowem - patriotyzm czosnkowy. Na wierzch karczku kłade również gałązki świeżych ziół - szałwię, rozmaryn, majeranek. Całośc dośc obficie posypuje grubo mielonym czarnym pieprzem i spora ilościa owocu jałowca.