![]() |
Czwartek
30.11.2006nr 334 (0487 ) ISSN 1734-6827 Przepisy kulinarne Temat: Taki sobie karczek cd 5 (NOWY TEMAT) Autor: pharmacist godzina: 22:19 Po około godzinie - zeberka upieczone niejako przy okazji juz sa gotowe. Jabłuszka po 30 minutach pieczenia także juz sa gotowe do spozycia. Autor: kominek godzina: 22:23 Nie żebym był upierdliwy ale czy nie zmieściłbyś tego w jednym temacie? A swoją drogą dalej nie rozumiem jak z karczku zrobić żeberka chociaż wyglądają bardo apetycznie. Pozdrawiam Autor: pharmacist godzina: 22:29 Kominku drogi :) żeberka robisz z żeberek, a karczek z karczku. Niestety kilku zdjęc nie da sie umiescić w jednym poscie. Autor: greg godzina: 22:56 Da sie Marku. Normalnie greg Autor: greg godzina: 22:57 Taak jak tu (www.lowiecki.pl/forum/read.php?f=14&i=6659&t=6659) greg Autor: Alus godzina: 23:58 A wydawało mi się, że ten karczek to z mięsa nazywanego karkówką albo czasami schabem karkowym. Karczek to te samo miesko, tyle ze już po wszystkich zabiegach, gotowe do jedzenia. Wedlinkę z tegoż mięska nazywamy baleronem. Pozdrowionka DB |