![]() |
Sobota
14.12.2019nr 348 (5249 ) ISSN 1734-6827 Przepisy kulinarne Temat: Wino kiedy oddzielić owoce ?owoce Autor: Leonsjo godzina: 11:24 Koledzy...Pytanie mam? Co by nowego wątku nie zakładać. . Winko wypracowało i ZA SŁODKIE mi wyszło! Co począć w tej sytuacji? Czy jak dodam drożdze winiarskie to pomoże coś? Wyrobią ten cukier czy padną od alkoholu? Autor: domiś2 godzina: 14:09 leonsjo, jak wino już ma moc, to drożdże padną. W tej sytuacji jedyny sposób by nie zepsuć wina, to dolać do niego kupnego wina wytrawnego. Czasami są na promocjach i można tanio kupić. Aha, znowu nie wlej za dużo, bo będziesz dosładzał :-) Autor: Leonsjo godzina: 14:32 domiś2. Czytałem że są drożdże winiarskie które dodaje się właśnie żeby WZNOWIĆ fermentacje. Tylko jak to się ma w praktyce ? Czy faktycznie nie zepsują smaku wina? |