Wtorek
06.02.2007
nr 037 (0555 )
ISSN 1734-6827

Przepisy kulinarne



Temat: udziec w porterze

Autor: solozzo  godzina: 16:09
nie jest to trudne. Mozna zrobic z tzw brew-kita. Wtedy tylko beczka, butelki ,kapslownica, pirosiarczan i cukier/glukoza potrzebne sa. No i butelki do rozlania i kapsle. Naprawde super smakuje.

Autor: Bartek79  godzina: 22:02
a może Szynka w Porterze!!! Szynkę gęsto naszpikować goździkami. Włożyć do garnka i zalać porterem tak aby całe mięso było zanurzone. Przykryć i wstawić do lodówki na dwa dni. Po wyjęciu z zalewy ulożyć w brytwannie, skropić olejem i wstawić do piekarnika (180 stopni) na 2 godziny(w zależności od wielkości szynki). Podczas pieczenia od czasu do czasu polewać marynatą. Podawa na zimno...Oryginalny przepis Roberta Maklowicza.