Czwartek
13.10.2005
nr 074 (0074 )
ISSN 1734-6827

Przepisy kulinarne



Temat: WEŹTA I POMÓŻTA.....

Autor: PiotrL  godzina: 11:20
To może jakis przepis?....:-)))) kalinę namierzyłem....

Autor: ANDY  godzina: 18:29
Owoce kaliny zasypać cukrem i po ok. 2 tygodniach zlać sok. Następnie zalać owoce ok. 70 % alkoholem i odstawić na 8 -10 tygodni . Później zlać do butelki , ek !

Autor: RENIFER  godzina: 18:51
ad PiotrL owoce kaliny lekko potłukłem,dałem troche cukru i zalałem wódką,po 3 tygoniach ,może czterech przecedziłem wszystko i stoi sobie we flaszce.jakie wyszło nie wiem,owoce moje chyba za słabo były dojżałe ale wypije jakie jest. pozdrawiam darz bór ren