Czwartek
13.09.2007
nr 256 (0774 )
ISSN 1734-6827

Przepisy kulinarne



Temat: O dziku w całosci raz jeszcze

Autor: Alus  godzina: 01:13
O tym dziku pieczonym w całości, ze szczeciną słyszałem od bardzo wiarygodnych osób, które widziały toto i jadły. Smak tego mięska był przez nie bardzo chwalony. Pozdrowionka. DB

Autor: R.D.  godzina: 11:07
Skoro tak, to odszczekuję pomówienia o blef:-) Ale chyba muszę zobaczyć, żeby sie przekonać do tej szczeciny przemienionej w szkliwo;-) Dzik pieczony w całości to wyjatkowa potrawa, ale niezły jest jeszcze daniel pieczony w całości. jadłem na imprezie robionej przez krakowską rest. "Pod Aniołami"- świetne danie i świetny efekt.

Autor: Alej.....  godzina: 12:27
Kol. Szyper, taki przepis z paloną szczeciną poza oryginalnością (względem której jesteśmy zgodni), moze być równiez kontrowersyjny ;) a "Pod Aniołami" to faktycznie dobra i godna polecenia, knajpa. Mają też dziczyznę.

Autor: szyper  godzina: 21:44
Masz rację Kolego Alej..... Bo jak porównać menu z rest. "Pod Aniołami" z pieczonym dzikiem w szczecinie to musi wyglądać to kontrowersyjnie. Ale na lokalnej imprezie myśliwskiej taki dzik to już całkiem coś innego. Chociaż jako laik, zaryzykowałbym zaserwowanie tak przyrządzonego dzika nawet w takiej rest. jak "Pod Aniołami" Mieszczuchy lubują się w takich prymitywach i kontrowersjach. Przykładów przytoczyć można by wiele. Ale to odrębny temat. Pozdrawiam DB