![]() |
Czwartek
13.09.2007nr 256 (0774 ) ISSN 1734-6827 Przepisy kulinarne Temat: Schab z dzika Autor: KacpeR godzina: 07:15 AD li_ra Najlepiej popytać o rzeźników w okolicznych wioskach i dać fachowcowi do zrobienienia kiełbasy, szynek, mielonego i poporcjowania mięsa. W mojej okolicy jest kilku którzy są naprawdę niezłymi specami od przerobu dziczyzny. Aczkolwiek zawsze jest większa przyjemnośc z pracy własnej, jak tylko mam czas to prawie wszystko robię sam. Więc bardzo źle jeśli jest materiał do kulinarnych doświadczeń a domownicy głodni, DO GARÓW !!! Autor: Bartek79 godzina: 11:52 Wolałbym najchętniej upiec go w całości. zajrzałem w pare przepisów i wszytko brzmi fajnie, ale spora część z nich nic nie mówi o tym, aby obłożyć schab słoniną. Dziczyzna jak wiadomo jest chudym mięsem i boje się że mi się zmarnuje Autor: KacpeR godzina: 17:29 Bartek79 nie pękaj jakkolwiek byś chciał przyrządzić ten schab, to najpierw obsmaż na gorącym tłuszczu (oliwa, smalec, klarowane maslo) zamkniesz tym sposobem schab i całość soków zostanie w środku, obłóż boczkiem czy słoniną, wystarczy obłożyć można obwinąć całość i do piekarnika. Nie przesadzić z czasem pieczenia !!! PRACTISE MAKES PERFECT !!! NAUCZYSZ SIĘ NA BŁĘDACH !!! Autor: jurek123 godzina: 17:37 Dziczyzna jest chudym mięsem ,to prawda ale nie dzik którego mięso ma tyle tłuszczu międzytkankowego że chociaż optycznie wygląda na chude takim nie jest.Można to przyrządzać tak jak mięso wieprzowe,lub pikantnie jak dziczyznę poprzez dodatki np wino itp. Trzeba troszkę fantazji. Pozdrawiam. |