Czwartek
28.08.2008
nr 241 (1124 )
ISSN 1734-6827

Przepisy kulinarne



Temat: Czym uratować?  (NOWY TEMAT)

Autor: R.D.  godzina: 13:42
Witam! Czym uratować nieudaną dereniówkę? Robiłem w ub. roku w dwóch partiach: jedna na wsi, drugą w mieście:-) mniejsza o kulisy, ale o co chodzi- w jednej partii dałem trochę za dużo alkoholu na owoce, i w efekcie po roku czuc wyraźnie spiryt a śladowo dereń. Kolor też blady. Druga partia wyszła w miarę, trochę za słodka ale już zalakowana i poszła na lata do ciemnicy. Czym mógłbym uratować tą słabą nalewkę? Z czym złozyć? help,help:-)

Autor: CYJANEK  godzina: 19:33
Może trochę poczekać, zebrać dojrzały dereń i zalać go ubiegłoroczną dereniówką ? Pewnie wyjdzie dużo lepsza. D. B.