Czwartek
19.02.2009
nr 050 (1299 )
ISSN 1734-6827

Przepisy kulinarne



Temat: PUSZKOWNICA

Autor: Łaciaty  godzina: 20:14
Kolego DYDYNA Może coś więcej Kolega napiszę o przygotowaniu takiej konserwy. Mam gotowy farsz na kiełbasę i co dalej ? Pozdrawiam DB! Boguś

Autor: specjall  godzina: 21:35
Podłącze się pod pytanie Łaciatego. Choć myślę, że po zapuszkowaniu :-) mięsa wystarczy puszkę zagrzać do jakiejś temperatury. Trzeba mi pomyśleć nad czymś takim. Pozdrawiam darz bór , specjall.

Autor: kominek  godzina: 22:04
Puszkowanie to bardzo popularny sposób przechowywania miesa na słowacji. Koledzy polecali mi ten sposób, ale jakos tak bardziej stosuję słoiki. Smak mięsa właściwie niczym się nie różni o słoika tylko transport jest łatwiejszy, co nie jest beż znaczenia. Pozdrawiam