Piątek
15.05.2009
nr 135 (1384 )
ISSN 1734-6827

Przepisy kulinarne



Temat: Wiśniówka w maju

Autor: kick  godzina: 17:57
jurek123- nie Ciebie pytałem o co pyta kolega Piotr Kukier wiec..... podałem sprawdzony przepis jak sie robi naleweczke od poczatku ze wskazówkami ile pestkowych wisni, ile bez i jaki alkohol dodać i kiedy-jesli wisnie są już w fazie przejsciowej, no to mozna eksperymentować zachowujac mniej wiecej z proporcje z przepisu jaki podałem :-) próbujac po jakims czasie....im póxniej tym lepiej-smaczniej wisnie mozna zalać dwa razy, zalezy wszystko jak mocnego zalewu dodasz-taki jak podałem raz, słabszy (np samą wódką ) zasypujac cukrem tylko dwa razy, po wisniach i ich kolorze widac że sok jeszcze jest bądź z bladych już niewiele się wyciśnie

Autor: jurek123  godzina: 18:37
Kolego kick ,zaraz po Twoim poście ze szczegółowym opisem miałem zamiar zwrócić Ci uwagę w znacznie ostrzejszym tonie niż to zrobił kolega Piotr Kukier bo on to uczynił delikatnie i powinieneś napisać przepraszam a nie sadzić się i udawać obrażonego. W sumie nic się nie stało ale w przyszłości jak ktoś prosi o poradę na forum nalezy odpowiadać mu konkretnie lub nic nie pisać. Pozdrawiam