Sobota
05.09.2009
nr 248 (1497 )
ISSN 1734-6827

Przepisy kulinarne



Temat: Grzywacze z grilla lub ogniska?

Autor: Alus  godzina: 00:06
Jak 1 grzywacz na 5-ciu chłopa to najlepiej gołębie "na winie". Tzn. gołębie i dużo warzyw, przyprawy, a dosłownie do garnka wszystko co się pod rękę NAWINIE. Pozdrowionka. DB

Autor: Bartek L  godzina: 10:38
Alus Jakoś nie uśmiecha mi się garnka na grill polowy wozić. Doszedłem do wniosku, że można normalną zalewę zrobić dzień wcześniej w domu i takie odmoczone na grilla wieźć. Przepis jakiś się na pewno znajdzie w książce kucharskiej. A jeśli nie będzie stricte na gołębia to się coś zaadaptuje (z kuropatwy na ten przykład).

Autor: Bartek79  godzina: 10:53
tylko apmiętaj abyś to dobrze słoniną owinął albo boczkiem bo ci wiór wyjdzie nie mięso

Autor: bartezz125  godzina: 11:21
cześć kolego! najlepiej po wyjęciu z zalewy tego grzywacza (grzywarzy jak św.Hubert darzy) nie wycinaj piersi ,poprostu zawiń go szczelnie cienkimi plastrami boczku pomagając sobie wykałaczkami żeby sie to wszystko nie rozleciało gołąbek ci sie fajnie upiecze a dzięki kurtce z boczku nie przypali się pozdrawiam i życze smacznego DB.