Środa
07.10.2009
nr 280 (1529 )
ISSN 1734-6827

Przepisy kulinarne



Temat: Przepis na zacier ze śliwek- węgierek

Autor: Janusz2  godzina: 08:12
ad. Filip A tego zacieru to nie można legalnie wywieść do Czech, tylko trzeba przemycać?

Autor: Stasio Tygrys  godzina: 20:21
Koledzy podziele sie jak ja to zrobilem do beczki 120 dodalem 30kg sliwek wydrelowanych przemielilem przez maszynke do miesa tak mi poradzono, dlatego ze cale sliwki pija to w miasz a mielone musza pracowac , do tego dodalem 20 kg cukru 05 kg drozdzy i zalalem to woda i zamkolem beczke folja okrecilem sznurkiem zeby niedochodzilo powietrze powiedziano mi zeby nieotwierac az samo opadnie na dno to znaczy sliwki trwalo to oklo 3 tygodni sliwki opadly a ja wczoraj to pegonilem bylem zaskoczony z tej 120l beczki nalecialo mi 30l dobrego towaru o mocy 45 gradusy zaprawilem to palonym cukrem cos pysznego nic nieczuc jestem zaskoczony jutro robire. nastepne tyle co moge sie podzielic z wami NA ZDROWIE