Poniedziałek
21.12.2009
nr 355 (1604 )
ISSN 1734-6827

Przepisy kulinarne



Temat: Bażant

Autor: mariandzik  godzina: 08:20
Jeśli leżą w lodówce to do wtorku mogą być nie bardzo. Czytaj jak wyżej. Wystaw je za okno lub włóż do zamrażarki.

Autor: Bartek79  godzina: 11:36
w sume bażanty powienieś już sprawić, a jeśli je trzymać w lodówce to w bejcy warzywno-winnej(klasyk). Nie zaszkodzi im to napewno. Tylko pamiętaj jak będziesz patroszył, to nie wyrzucaj podrobów z niego. Jak będziesz go piekł, to utzryj je z masłem, z odrobiną brandy, jałowca, i to wszystko wrzuć do środką. Oczywiście jak będziesz go piekł nie zapomnij obwinąć go słoniną, alo zrobić zastrzyki z klarowanego masła(patrz Russak smaki polskie). Smacz Bór PS:Jakbyś chcaił zrobić rosół owe podroby też się przydają w nim(serca, zołądek), a jakie pyszne z nich kołduny wychodzą(z dodatkiem wieprzowego tłuszczu, bo z samego to za suche by wyszły-mam na mysli jak można wykorzystać mięso z rosołu)

Autor: ALF  godzina: 12:21
Bartek79 - kurde ślinotoku dostałem na samą mysl ;) Koguty juz wiszą na dworze, jutro będziemy je obierać i patroszyć. Potem będą pieczone. Moja zona podobno wie jak ma się do tego zabrać, bo ja to należe do tych co nawet wodę przypalą Odeślij mnie proszę do linków co z tymi podrobami mogę zrobić